Wonen in de toekomst? Vanaf 24.500 euro

De stad Gent wil binnenkort containerwoningen bouwen. Niet enkel als sociale huisvesting, maar ook als starterswoningen voor jonge koppels. Volgens Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck maakt wonen in containers deel uit van het wonen in de toekomst. Maar hoe praktisch is een containerwoning nu eigenlijk? Wij vroegen het aan Marc Warson van Warsco Units, specialist in unitbouw.

  • Container woonunit
    © Warsco Units

De vraag van gezinnen om een unit te kiezen als permanente woning is zeker niet nieuw voor Warsco Units. “Wij bouwen al tientallen jaren woonunits voor particulieren, van volledige woningen tot bijgebouwen”, vertelt Marc.

Comfortabel wonen

“Woonunits of -containers hebben hetzelfde comfort als een traditionele bouw. Onze units beschikken over allerlei energietechnieken zoals zonnepanelen, vloerverwarming, ventilatie en een warmtepomp. Ze voldoen aan de EPB-normen van Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Wij bouwen of renoveren bijna-energieneutraal”, zegt Marc.

Yves en Heidi bouwden een strakke villa met containers. Lees hun verhaal!

Wachttijd van acht weken

“In de fabriek starten wij van nul met de opbouw van het chassis, de wanden en het dak tot de plaatsing van ramen, deuren en de elektrische installatie. De levertermijn bedraagt zes tot acht weken. Het grote voordeel is dat wij eens de unit geproduceerd is, deze onmiddellijk kunnen plaatsen en afwerken. De plaatsing duurt maar 45 minuten.”

Vanaf 24.500 euro

“Een container of unit is een pak goedkoper dan een traditionele woning”, zegt Marc. “De kostprijs is afhankelijk van de grootte. Onze meest verkochte unit is 10 op 3,4 meter en heeft een slaapkamer, badkamer, keuken en living. Deze is te koop vanaf 24.500 euro, exclusief btw.”

Modulair bouwen

“Wonen in units of containers biedt een ideale oplossing om in de toekomst huisvestingsproblemen op te vangen”, vindt Marc. “Wooncontainers zijn ook perfect om kangoeroewoningen te creëren. Wij zetten in op levenslang wonen. Door het modulair karakter van de unit kan deze letterlijk en figuurlijk meegroeien of inkrimpen. Hierbij houden we rekening met de noden van later zoals een badkamer op het gelijkvloers of brede deuren.”

Deze vier containerwoningen moet je zien

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media