livios logo

Akelig smal langs buiten, opvallend ruim binnen

Toegegeven, we zijn een enorm grote fan van kleine woningen. Zeker wanneer de architecten en bewoners de beschikbare ruimte optimaal invullen. Dit huis in Japan laat zien dat klein niet per se klein hoeft te zijn.

55 m²


  

De woning zelf moest komen op een driehoekig stuk bouwgrond. Sowieso al geen gemakkelijk vertrekpunt voor architect Kota Mizuishi, die voor een gepast ontwerp diende te zorgen voor een gezin van drie.

Het resultaat is op het eerste zicht niets voor claustrofobielijders. De totale oppervlakte van het huis bedraagt amper 55 vierkante meter. Verspreid over twee verdiepingen. Om je een idee te geven: dat is bijna drie keer zo klein als een gemiddelde woning.

 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

 

Spelen met licht en ruimte


  

Toch krijg je allerminst het gevoel dat het om een miniwoning gaat eens je de binnenkant van het huis te zien krijgt. Dat komt omdat de architect er alles aan gedaan heeft om de ruimtes zo groot mogelijk te doen lijken.

Onmisbaar in zo’n concept: massa’s licht. De vele schuiframen – die ook geen onnodige plaats innemen – laten natuurlijk licht binnen. En ook de hoge plafonds geven het ruimtegevoel een enorme boost voor de bewoners. In de nok van de woning is zelfs een loftruimte voorzien die dienst doet als kinderspeelkamer.

Hoezo muren?

Om zo’n open mogelijk gevoel te creëren, is er amper een binnenmuur aanwezig in heel de woning. Gordijnen zorgen voor de privacy op de slaapkamers. Zou jij je hier vlug thuis voelen?

Ben jij ook zo'n fan van kleine woningen? Breng dan een bezoekje aan dit minikasteel. Of aan deze flat die tien kamers herbergt op amper 40 m². Tenzij je fan bent van containerwoningen of rijdende miniwoningen. Bezoek onze rubriek Schietlood om nog meer woonwonderen te ontdekken!

Bron: LittleThings.com
Foto's: Hiroshi Tanigawa

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/akelig-smal-langs-buiten-opvallend-ruim-binnen/