livios logo

Bezoek houten woningen met Bois en Habitat

Foto Bois & Habitat
  

Foto Bois & Habitat
  

Van 19 tot en met 22 maart heeft in de Expo van Namen het salon 'Bois & Habitat' plaats. Je kan kennismaken met de specificiteit van houtbouw, binnenhuisinrichting of deelnemen aan een opendeurdag en daarbij particuliere houten woningen bezoeken.

Hout is in al zijn vormen aanwezig op Bois & Habitat. Doorlopend vinden conferenties plaats, zoals rond bioklimatologische houtarchitectuur, het passiefhuis (hout als vernieuwingsbron), energiezuinige conceptie van houtskeletbouw en geluidsisolatie van houtskeletwanden. Canada, berucht om zijn bosbeheer, is eregast.

Vrijdag 19 maart is voorbehouden voor het vakpubliek, maar daarna is iedereen welkom. Zo worden zaterdag 20 maart in de voormiddag (vanaf 10.30 uur) heel specifiek Vlaamse projecten belicht. Het thema diezelfde dag vanaf 15 uur is 'La technique au service du Bois'. Zondag staat helemaal in het teken van houtarchitectuur. Die dag worden recente verwezenlijkingen gepresenteerd in Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg. 11 architecten zijn aanwezig met projecten. In een Roadbook, dat dan officieel wordt voorgesteld, worden 350 realisaties toegelicht. Hieruit moet de dynamiek blijken van houtbouw in onze contreien.

Daarnaast is er ook ruime aandacht voor hernieuwbare energieën, zoals solaire waterverwarmers, premies en tips voor energiebesparing. Talloze vernieuwende én door de overheid gelauwerde projecten worden aan het publiek voorgesteld. Tot slot komen ook de toepassingen van hout(derivaten) in meubels en decoratieve afwerking aan bod.

Meer info op www.bois-habitat.com

Om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn van houtbouw, verwijzen we ook graag naar de rubriek Houtbouw op Livios.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/bezoek-houten-woningen-met-bois-en-habitat/