livios logo

De Loftcube: noviteit op WOONMECCA

Foto MECC
  

Het bedrijf Loftcube BNL introduceert op de woon- en bouwbeurs WOONMECCA voor het eerst in Zuid-Nederland de ‘Loftcube’. De ‘loftcube’ is een luxe mobiele designwoning met het comfort van wonen in een eigen huis, maar ook met een optimale ervaring van vrijheid. Deze geheel nieuwe manier van wonen wordt op de beurs WOONMECCA voor het eerst gepresenteerd aan het Zuid-Nederlandse publiek. WOONMECCA 2005 vindt plaats van woensdag 16 tot en met zondag 20 november in MECC Maastricht.

Tijdens WOONMECCA wordt de Loftcube 54 met een extra hoge binnenhoogte van 2.90 m gepresenteerd. De Berlijnse designer Werner Aisslinger ontwierp de Loftcube aanvankelijk om een oplossing te bieden voor het, zeker in Nederland, nijpende gebrek aan bouwgrond in de grote steden. Met Loftcube werd de oplossing gevonden in ‘luchtgebonden’ bouwkavels. Want geen land kent relatief zoveel gebouwen met platte daken als Nederland.

Stijlvol, gemakkelijk en compact

Loftcube is gemakkelijk en compact. De bewoner kan zijn eigen Loftcube volledig zelf samenstellen. Door een uniek sluizensysteem kunnen meerdere Loftcubes aan elkaar worden geschakeld, tot een complete villa van 200 m² of meer. Ook de inrichting en het meubilair kunnen aan de wensen van de bewoner worden aangepast. Loftcube biedt de bewoner de optimale vrijheid van wonen. Zo kan Loftcube als waterwoning worden gebouwd op pontons, of biedt zij een prachtig 360 graden uitzicht in het Limburgse heuvellandschap. Loftcube BNL begeleidt de bewoner van zijn eerste idee tot en met het bouwklaar maken van de bouwkavel en inrichten van de Loftcube.

WOONMECCA

Van woensdag 16 tot en met zondag 20 november 2005 kunnen bezoekers in MECC Maastricht terecht voor alles op het gebied van wonen onder één dak. Lekker leven en genieten, dat is waar het op de beurs WOONMECCA om draait. Op deze woon- en bouwbeurs krijgen de bezoekers tips over het sfeervol inrichten van hun woning, maar ook over het verbouwen en het aan- en verkopen van hun (droom)huis. Van de nieuwste meubels en woonaccessoires tot het actuele huizenaanbod en van gereedschap tot sauna’s. Uniek is het aanbod op het gebied van design dat dit jaar op WOONMECCA staat in samenwerking met Artifort en Vitra.

Meer info: www.woonmecca.nl.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/de-loftcube-noviteit-op-woonmecca/