livios logo

Dewaele: betere isolatiewaarden door unieke opbouw buitenwanden

Opbouw van de wand

Foto Dewaele Woningbouw
  

Opbouw van de woning, klaar in vier dagen

Foto Dewaele Woningbouw
  

Dewaele Bouwbedrijven heeft het concept van zijn wanden nog beter afgestemd op de vraag naar hogere isolatiewaarden. Als één van de enigen in de markt van de houtskeletbouw gebruikt Dewaele een watervaste multiplexplaat in Canadese Oregon aan de buitenzijde in combinatie met een Duragyp gewapende gipsplaat aan de binnenzijde van 15mm. Beide platen worden gelijmd en geschroefd op het skelet eveneens in Canadese Oregon. Dit resulteert in betere isolatiewaarden.

De Duragyp platen bieden betere akoestische prestaties, een hogere stootvastheid en laten toe om zware voorwerpen te bevestigen. De Douglas Oregon multiplexplaten bieden een enorme stevigheid aan de wanden. Deze kwaliteit is niet in de handel verkrijgbaar en wordt rechtstreeks door Dewaele ingevoerd uit Canada.

Sinds dit jaar werd de isolatiewaarde opgedreven door het plaatsen van 12cm minerale wol in de wanden in combinatie met 6cm minerale wol in de spouw. Hierdoor krijg je een isolatiewaarde (U-waarde) van 0,21 (reële waarde rekening houdend met het skelet). Daarbij komt nog 20cm minerale wol in het dak en 8cm polystyreen onder de vloer. De klant krijgt de mogelijkheid om als optie te kiezen voor een verhoogde luchtdichtheid in combinatie met een leidingspouw. De leidingspouw bestaat uit een regelwerk van 7cm diep waartussen een isolatielaag van 7cm minerale wol komt. Dit is goed voor een isolatiewaarde (U-waarde) van 0,15. In combinatie met andere energiezuinige technieken op het vlak van ventilatie en verwarming is het mogelijk om een extreem laag e-peil te halen. Een e-peil lager dan 60 is perfect haalbaar.
Dewaele Bouwbedrijven

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/dewaele-betere-isolatiewaarden-door-unieke-opbouw-buitenwanden/