livios logo

Gelezen: Tijdloos bouwen in hout


  

Massieve houtbouw kom je in ons land niet vaak tegen. Toch oefent deze bouwtechniek een bijzondere aantrekkingskracht uit op jong en oud. ‘Tijdloos bouwen in hout’ (Standaard Uitgeverij) laat in 192 fraai vormgegeven pagina’s zien hoe dat komt.

‘Tijdloos bouwen in hout’ is een initiatief van Mi Casa, dat al jaren massieve houten woningen bouwt en met dit boek ook blijk geeft van een rotsvast geloof in deze techniek (waarover meer informatie in onze rubriek Bouwtechnieken: Massieve houtbouw). Het is in de eerste plaats een kijk- en inspiratieboek, dat je met paginagrote foto’s laat meegenieten van de natuurlijke charme die hout uitstraalt, of het nu gaat om een moderne villa of een landhuis in Amerikaanse stijl.


  


  


  


  

Stijlvol gezellig

De 9 projecten die in dit boek de revue passeren zijn stuk voor stuk pareltjes van exclusiviteit. Maar de bijzonder evenwichtige in- en exterieurfoto’s geven je als lezer/kijker wel een mooi idee over de mogelijkheden en het karakter van massieve houtbouw, een bouwmethode die naast statig stijlvol ook warm en gezellig is. Precies dat equilibrium komt in ‘Tijdloos bouwen in hout’ (ondertussen het tweede kijkboek dat Mi Casa op de markt brengt) op een overweldigende manier tot uiting.

Liefhebbers van traditionele villabouw en verrassende interieurconcepten hebben aan ‘Tijdloos bouwen in hout’ een inspirerende ideeënbron. Vooral de binneninrichting laat overtuigend zien hoe divers massieve houtbouw kan zijn, zonder aan charme in te boeten.

Tijdloos bouwen in hout
Mi Casa
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Prijs: 49,95 euro
Aantal pagina’s: 192
ISBN: 9789002239779

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/gelezen-tijdloos-bouwen-in-hout/