livios logo

Houtbouw boomt in België

Het aantal houtbouwwoningen (houtskeletbouw en massieve houtbouw) in België steeg volgens inlichtingencentrum Hout Info Bois van 1.711 in 2011 naar 2.509 in 2016. Een stijging met 46,6 %. Die stijgende tendens is zelfs nog meer uitgesproken voor renovaties, uitbreidingen en optoppingen in hout: van 667 in 2011 naar 1050 in 2016, goed voor een stijging van 57,4 %.

Gert Mertens Ecohuis

Gert Mertens, medezaakvoerder van Ecohuis Houtskeletbouw: “Bouwen met hout is energiezuinig, duurzaam én betaalbaar."

Foto Ecohuis
  

Volgend op de enquête van Hout Info Bois deed ook de Confederatie Bouw onderzoek onder haar eigen 14.500 leden. Wat blijkt? Naast gespecialiseerde houtbouwbedrijven, pikken ook steeds meer traditionele aannemers hun graantje mee op de houtbouwmarkt.

Energiezuinig en betaalbaar

Wat maakt houtbouw plots zo populair?  Gert Mertens, medezaakvoerder van Ecohuis Houtskeletbouw in Herentals ziet drie redenen. “Bouwen met hout is energiezuinig, duurzaam én betaalbaar. Het is niet per se goedkoper dan traditioneel bouwen, maar als je woningen vergelijkt met dezelfde energetische karakteristieken, komt houtbouw er heel goed uit.”

Stijgende vraag

Ecohuis bouwt vandaag zo’n 70 nieuwe woningen per jaar, een pak meer dan enkele jaren geleden. “En daar blijft het niet bij”, stelt Gert Mertens. “Wij rekenen erop dat de vraag naar houtbouw blijft stijgen. Niet alleen in nieuwbouw: twee jaar geleden hebben we een apart bedrijfje opgericht voor renovaties, uitbreidingen en optoppingen. Daarmee richten we ons ook tot mensen die hun traditionele woning willen renoveren.”

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/houtbouw-boomt-in-belgie/