livios logo

Livios schenkt 3 planscreenings weg

Laat je bouwplan controleren op duurzaamheid

Foto Livios
  

Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan kan je je bouwplan uitvoerig op duurzaamheid laten controleren door Centrum Duurzaam Bouwen. CeDuBo screent jouw plan op ontwerp, materiaalgebruik en energie- en watergebruik. Livios mag alvast drie planscreenings wegschenken ter waarde van € 150 elk.

Tijdens deze screening kijkt CeDuBo jouw plan en lastenboek na op de verschillende aandachtspunten i.v.m. duurzaam bouwen:

- Ontwerp: vermijden van basisfouten op o.a. indeling van ruimtes, oriëntatie van de woning, toegankelijkheid, …

- Materiaalgebruik: aandacht op het gebruik van materialen met kwaliteitslabel (CE, ATG, Benor…) en de correcte uitvoering. Bij het nakijken van de isolatie wordt uitgebreid aandacht besteed aan koudebruggen.

- Energie: aandacht voor het gebruik van daglicht en zonnewarmte, advies over een gezond binnenklimaat door een goede ventilatie. Tips om gemakkelijk 1.000 euro per jaar te besparen!

- Water: rationeel omgaan met drinkwater, een correcte opvang van het regenwater en zuivering van afvalwater.

Rapport

Het eindresultaat is een gepersonaliseerd rapport over jouw woning met praktische adviezen over duurzaamheid. Dit rapport wordt aangevuld met diverse documenten voor subsidieaanvragen en brochures met algemene tips over o.a. water- en energiebeheer.

Een medewerker licht dit rapport toe aan de hand van een verduidelijkend gesprek en een rondleiding in de praktijkgerichte tentoonstelling 'Duurzaam Bouwen'. Bovendien kan je hier tijdens de bouwfase steeds terecht met jouw specifieke vragen.

Livios mag 3 planscreenings weggeven ter waarde van 150 euro elk.
Voor meer informatie kan je terecht bij CeDuBo op 011 -51 70 51 of surf naar www.centrumduurzaambouwen.be.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/livios-schenkt-3-planscreenings-weg/