livios logo

Nieuwbouwen in betonstopstijl: 3x inspiratie

Hoe zien onze woningen er na de betonstop uit? Je kan het met je eigen ogen aanschouwen tijdens de eerste editie van Mijn Thuis op Maat, een initiatief van architectenvereniging NAV. Op 30 september zetten 129 bouwheren gratis hun deur wagenwijd open. Livios nam een duik in het aanbod en selecteerde zes interessante nieuwbouw- en renovatieprojecten van de toekomst. Vorige week toonden we al drie interessante renovaties. Deze week: toekomstgerichte nieuwbouw in Oud-Turnhout (Antwerpen), Zele (Oost-Vlaanderen) en Brussel.

1 dak, 2 woningen, 3 generaties

Vlaams minister Hilde Crevits woont samen met haar ouders én schoonouders. En zij is lang niet de enige die kiest voor kangoeroewonen. Samen lief, leed en de buidel delen: het maakt opgang. Maar hoe werkt zoiets in de praktijk? En hoe verzoen je verschillende budgetten en wensen op het vlak van privacy binnen één bouwproject? Ontdek het tijdens Mijn thuis op maat in het Antwerpse Oud-Turnhout, waar ouders, kinderen en zelfs kleinkinderen gepassioneerd vertellen over hun kangoeroe-ervaringen.

Deze kangoeroewoning is klaar voor de toekomst. De compacte woning is volledig gebouwd volgens de BEN-normen en is voorzien op de veranderende noden van de inwoners doorheen de jaren. Levenslang én energiezuinig wonen: check. Blikvanger in het interieur zijn de betonnen vloeren en trappen en het doordacht gebruik van daglicht en lichtarmaturen.

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Korte voorstelling

 • Locatie: Oud-Turnhout (Antwerpen)
 • Architect: Architectenbureau Sarah Theeuws bvba
 • Afspraak maken vereist

Double sized appartement in 12 weken tijd

Appartementen winnen aan populariteit. Hoe hoog de woning zich ook bevindt, een appartement inrichten biedt vele mogelijkheden. De architecten van dit project bewijzen dat door twee appartementen op de negende verdieping samen te smelten tot één grote woning.

Alleen al voor het panorama kan je een kijkje gaan nemen: vanuit het appartement heb je een 270°-uitzicht over onze hoofdstad. Ook qua interieur kan je heel wat ideeën opdoen: zo gebruikten de architecten bijvoorbeeld opbergmeubels om verschillende delen van de woning van elkaar te scheiden. Op amper vier maanden tijd was dit nieuwbouwappartement helemaal afgewerkt en ingericht.

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Korte voorstelling

 • Locatie: Brussel
 • Architect: Karin Zoons i.s.m. Alinea interieurarchitectuur
 • Afspraak maken vereist

Driehoeksverhouding

Zeg nooit ‘nooit’. Of hoe je op een ogenschijnlijk onmogelijk perceel toch een comfortabele woning kan bouwen. De architecten van deze nieuwbouwrijwoning vertrokken noodgedwongen vanuit een onconventioneel driehoekig grondplan. Met andere woorden: elke vierkante centimeter moest benut.

Het resultaat mag er zeker zijn. Drie – hoe kan het ook anders – patio’s zorgen voor voldoende daglicht. En vanop straat kan je de imposante houten gevelafwerking en het originele buitenschrijnwerk bewonderen. Een voorbeeld van hoe ook inbreiding mee het verschil maakt in het wonen van de toekomst.

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Foto NAV
  

Korte voorstelling

 • Locatie: Zele (Oost-Vlaanderen)
 • Architect: Joëlle Eeckhout
 • Afspraak maken is niet nodig

Mijn Thuis op Maat

 • Wanneer? 30 september 2018
 • Hoe laat? Tussen 13u en 18u (tenzij anders aangegeven)
 • Waar? Over heel Vlaanderen en Brussel
 • Ontdek alle projecten en voorwaarden op www.mijnthuisopmaat.be. Registreren is verplicht. 

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/nieuwbouwen-in-betonstopstijl-3x-inspiratie/