livios logo

Ontdek 150 topwerven op Open Wervendag (13/5)

Restauratie van de ommuring aan de Citadel van Namen.

Foto Build Your Home
  

Aanbouw van windmolenpark in Zeebrugge.

Foto Build Your Home
  

Bouw van nieuwe tentoonstellings- en congrescentrum in Libramont.

Foto Build Your Home
  

Zondag 13 mei is een groot feest voor de bouwsector. Meer dan 150 aannemersbedrijven van over het hele land ontvangen (bouwlustige) bezoekers op hun werf voor de zesde Open Wervendag. Je ondekt hoe het er echt aan toe gaat in de sector, maar ook hoe complex bouwberoepen vandaag zijn. Je kan onder meer gaan zien hoe de bouw van een windmolenpark op zee gebeurt, een tunnel onder een spoorweg wordt geschoven, wat wonen betekent in een CO2- neutraal woonpark, een welnessdorp of in levensloopgeschikte appartementen, …

Daarnaast kan je ook kleinere, maar daarom niet minder interessante werven bezoeken. Zo zijn er tal van energiezuinige woningen, restauraties van klassieke gebouwen, woon- en zorgcentra, ... Met de Open Wervendag wil de Confederatie Bouw de bouw in al zijn facetten tonen en de bezoeker verrassen met de minder bekende kanten van een dynamische, technologische en innovatieve sector.

Nieuwe woonvormen

De aandacht voor energiezuinig (ver)bouwen en de nieuwe woonvormen vormen de rode draad. 'Wonen morgen' verandert: eisen voor meer levenskwaliteit, comfort, bereikbaarheid, groen, energiezuinigheid, multifunctionaliteit, rust en ruimte en betaalbaarheid, vragen voor andere woonoplossingen. Oudere industriële sites krijgen een facelift en worden omgetoverd in aangename, multifunctionele projecten en groene woonparken met ruimte voor wonen, werken en cultuur of ontspanning.

Activiteiten

Naast het bezoek aan de werven zelf, is er op Open Wervendag heel wat te beleven en te ontdekken. Aannemers organiseren demonstraties zoals ‘tegel plaatsen’ in het museum MHKA in Anwerpen of geven informatie over bepaalde technieken. Op de werf van het GEN in Watermaal-Bosvoorde kan je met de Sky Watch tot 60 m hoog. Ook is er op vele werven kinderanimatie voorzien. Bovendien worden de moeders op moederdag niet vergeten. Op een aantal werven krijgen mama's een kleine attentie.

Jobaanbiedingen

Crisis of niet, de bouw werft ook nog steeds aan. Op de website van Open Wervendag vind je tientallen interessante jobaanbiedingen. Deze zijn slechts een kleine staalkaart van de jobmogelijkheden binnen de bouwsector. Jaarlijks zoekt de bouw immers duizenden nieuwe medewerkers. Een keuze voor een opleiding in de bouw is dus een zekere garantie voor een uitdagende en veelzijdige job in een sector met toekomst. En ook daarom is Open Wervendag meer dan het bezoeken waard.

Bekijk nu al de deelnemende topwerven

Bekijk op www.openwervendag.be de deelnemende werven die je overigens allemaal gratis van 10.00 tot 17.00 uur kunt bezoeken.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/ontdek-150-topwerven-op-open-wervendag-135/