livios logo

Ruim 70.000 bezoekers op natte Open Wervendag

180 werven te bezichtigen

Het slechte weer hield de 70.000 kijklustigen niet tegen.

Foto Build Your Home
  

Bezoek aan zorgcentrum 't Panhuis in Destelbergen.

Foto Build Your Home
  

Ook de indrukwekkende spoorwegtunnel Schumann-Josaphat in Brussel was te bezichtigen.

Foto Build Your Home
  

Ondanks het gure en natte weer kon de 4de editie van de Open Wervendag rekenen op 70.000 belangstellenden of 10.000 meer dan vorig jaar. De bezoekers konden zondag een keuze maken uit een aanbod van 180 werven.

De passief- en lage energiewoningen konden op veel bijval rekenen. Ook de zorginstellingen kregen heel wat medioren en senioren over de vloer die kennis wilden maken met de nieuwste manieren van wonen voor ouderen. En uiteraard spraken de grote infrastructuurwerken tot de verbeelding van velen. Al deze werven waren vandaag uitzonderlijk en éénmalig toegankelijk voor het grote publiek.

Aandacht voor jobs

Met de Open Wervendag wil de Confederatie Bouw de kracht, dynamiek, creativiteit en diversiteit van de sector in de schijnwerpers plaatsen. De Confederatie Bouw hoopt dat een initiatief als Open Wervendag een aanzet voor jongeren kan zijn om een positieve keuze te maken voor een opleiding of job in de bouw. De bouwsector werft ondanks de crisis jaarlijks nog steeds tienduizenden mensen aan en heeft nog meer dan 5.000 openstaande jobs in knelpuntberoepen.

Toppers

Toppers van de dag waren UZ Gent en 't Panhuis (zorgcentrum) in Destelbergen (met elk ruim 1.000 bezoekers) in Oost-Vlaanderen, Hotel la Reserve in Knokke (1.500 bezoekers) en de haven van Oostende (1.100 bezoekers) in West-Vlaanderen, De Kanselarij (1.500 bezoekers) en de spoorwegtunnel Schumann-Josaphat (2.500 bezoekers) in Brussel, het Diabolo-project in Zaventem (1.700 bezoekers) in Vlaams-Brabant, Van Cauwelaertsluis (1.500 bezoekers) en de campus van KH Kempen in Turnhout (1.300 bezoekers) in Antwerpen en ten slotte zorgcentrum 't Clarenhof in Hasselt (4.500 bezoekers) en het gerechtsgebouw in Hasselt (1.000 bezoekers) in Limburg.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/ruim-70000-bezoekers-op-natte-open-wervendag/