livios logo

VIDEO: Print je binnenkort je huis op slechts één dag?

Dat technologie snel evolueert, wisten we wel. Maar dat je tegenwoordig zelfs een volledig huis kan printen? Dat gaat ons petje te boven. Toch ontwierp het Russische technologiebedrijf Apis Cor een 3D-printer die binnen de 24 uur een volwaardig huis print. En dat is niet eens zo gek duur. 

Foto Apis Cor.
  

In 2000 werd er voor het eerst gesproken over 3D-printen. Intussen passeerden al heel wat geprintte voorwerpen de revue: protheses, machine-onderdelen, een werkend machinegeweer, een viool ... en zelfs menselijke stamcellen. Ook was het al mogelijk om muren te printen en daarvan een huis te bouwen. Maar Apis Cor gaat nu een stapje verder.

Een volwaardig huis voor 10.000 euro

Slechts 24 uur duurt het om met de mobiele printer een huis van 38m² te maken. Met een hal, keuken, woonkamer en badkamer prima om in te wonen. Hoeveel zo'n geprint huis kost? Nog geen 10.000 euro, naar het schijnt...

In die 10.000 euro zit alles inbegrepen: de fundering, het dak, de ramen en deuren, de volledige binnen- en buitenafwerking en het aansluiten van de nutsvoorzieningen. Zelfs isolatie is inbegrepen. Is dit het bouwen van de toekomst?

 

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/video-print-je-binnenkort-je-huis-op-slechts-een-dag/