livios logo

VIDEO: Supersnelle pop-upwoningen met miniprijskaartje

Een ruwbouw van maar 38.000 euro? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Voor een standaardwoning liggen de prijzen ongeveer drie keer zo hoog. En toch is het mogelijk. Het Franse architectenbureau Multipod Studio bouwt namelijk zogenaamde Popup Houses. Deze woningen zien er, desondanks het beperkte budget, strak en modern uit. Bovendien heb je tal van mogelijkheden wat betreft het ontwerp.


  

Een verdieping of twee verdiepingen? Aan jou de keuze. De ruwbouw van een gelijkvloerse Popup House met een oppervlakte van 130 m² heb je al vanaf 38.000 euro. Voor grotere woningen of eentje met een verdieping betaal je natuurlijk meer. Moet je er wel nog bijtellen: de technieken, afwerking en funderingen. 

Hoe kan deze ruwbouwkost zo laag liggen? Het zit 'm in de bouwtechniek, de materialen en de werkuren... En het concept slaat aan! Want Multipod Studio realiseerde al heel wat projecten.

Isolerende bouwblokken

Het Franse architectenbureau werkt met houten vloerstructuren. Deze zijn maximaal 14 meter lang. Hierop worden polystereenblokken van maar liefst 30 cm dik gelegd. Deze kunststof blokken hebben een hoge isolatiewaarde. Mooi meegenomen, want zo bespaar je heel wat op je energiefactuur.

Ook de wanden bestaan uit polystereenblokken. Uitsparingen met een houten kader voorzien ruimte voor ramen en deuren. De wanden worden nadien met een waterdichte folie bekleed. Als afwerking komen er houten latjes bovenop. Het resultaat? Een moderne woning die je volledig naar jouw zin kan inrichten.

 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

 

Bouwproces van twee weken

Het lijkt wel een blokkenhuis, maar doordat de architecten werken met polystereenblokken, schiet het bouwproces heel snel op. Op twee weken staat je ruwbouw al recht. Logisch dus dat je heel wat uitspaart op werkuren. Want voor het rechttrekken van een traditionele ruwbouw mag je rekenen op zo'n drie maanden. 

Even isolerend als een passiefwoning, budgetvriendelijk en het staat in een mum van tijd recht. 

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/video-supersnelle-pop-upwoningen-met-miniprijskaartje/