livios logo

Villa met fenomenaal uitzicht: zo bouw je steil in stijl

Architectenbureau Zack / de Vito Architecture + Construction nam in het Californische Mill Valley (San Francisco) de uitdaging aan om een woning te bouwen op een bijzonder steile helling. Een opdracht waarin ze met glans slaagden. Dat bewijst deze luxueuze villa. 


  

De architecten startten met hun plannen vanuit een boomhut, maar dan in de moderne versie, met materialen en technieken van deze tijd. Ze combineerden hout met staal en beton. Zo bestaat het exterieur grotendeels uit cortenstaal: de intense rood-oranje kleur geeft karakter aan de woning, gelegen tussen het groen.

Middenin de natuur

Grote ramen sieren de woning, drie verdiepingen hoog. Hierdoor valt er veel daglicht binnen. Doordat de boomtoppen tot op het zelfde niveau reiken als de leefruimtes, lijkt het alsof je tussen de bomen zit, middenin de natuur. 

Binnenshuis hanteerden de architecten een eenvoudig en strak design. Om de woning wat karakter te geven, kozen ze ervoor om felle kleuraccenten in het interieur te verwerken. Door vooral te werken met hout, creëerden ze dan weer een rustige en huiselijke sfeer. Het prachtige uitzicht vanop de steile helling maakt het plaatje compleet.

 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

 

Baden in de luxe

Aan luxe geen gebrek in deze villa met een oppervlakte van 373 m². De woning beschikt over maar liefst vijf slaapkamers waaronder drie master suites. Bij elke slaapkamer is een badkamer voorzien, waarvan vier met een bad en eentje met een douche.  

Verder kan je in deze woning terecht in de volledig uitgeruste keuken met aparte eethoek of in de ruime living met open haard. Of op een van de uitgebreide balkons waar je met volle teugen kan genieten van het fenomenale uitzicht, al dan niet vanuit de jacuzzi. 

Oog voor het milieu

Het architectenbureau hield in de plannen ook rekening met het milieu. Zo werd een van de terrassen om een boom heen gebouwd en kozen ze voor hernieuwbare energie. Zonnepanelen sieren het dak, een warmtepomp voorziet in warm water en het warmteterugwinningssysteem waarborgt de temperatuur binnenshuis. 

Het is logisch dat een luxueuze woning als deze met een stevig prijskaartje komt. Maar liefst 4,4 miljoen euro is de vraagprijs. Een beetje buiten ons budget dus... 

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/bouwtechnieken/villa-met-fenomenaal-uitzicht-zo-bouw-je-steil-in-stijl/