livios logo

Geld, formulieren en advies - Batibouw 2009

Fortis Bank - Paleis 8, stand 150

Een Soepel Woonkrediet dat bij je leven past

Tony Van Asch

Foto BNP Paribas Fortis

Fortis Bank zet de flexibiliteit van het Soepel Woonkrediet in de schijnwerpers op Batibouw. Deze oplossing op maat helpt je met al je vastgoedprojecten door al van meet af aan energie te besparen. Het is niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor je portefeuille en je comfort.
Het Soepel Woonkrediet biedt meerdere voordelen:

  • Je geniet van een aantal Eco-voordelen die de fiscale voordelen en premies voor energiebesparende investeringen vervoegen. Zo kan je tot 100% van de vastgoedwaarde lenen zonder renteverhoging.
  • Je verlengt of verkort de duur van je krediet volgens je financiële situatie.
  • Je neemt opnieuw op wat je al terugbetaald hebt (voor vastgoed tot 120% van het oorspronkelijke kapitaal);

Welke ook je projecten zijn, Fortis Bank heeft altijd een oplossing op maat van je wensen en mogelijkheden.

Confederatie Bouw - Patio, stand 14

Zoek en vind een vakman

Foto Confederatie Bouw

Op zoek naar een bekwame vakman? Deze kan je in één muisklik vinden www.ikzoekeenvakman.be. Hier vind je meer dan 14.000 geregistreerde aannemers en leden van de Confederatie Bouw, uit alle hoeken van België. Enkel geregistreerde aannemers bieden immers garanties voor bijkomende premies, fiscale aftrek van verbouwingswerken, betoelaging… Aarzel dus niet en surf naar de gebruiksvriendelijke website.
Je vindt er:
- verschillende criteria om dé geschikte vakman te vinden: specialisatie, ervaring, locatie
- permanente updates en brandende actualiteit zoals btw-verlaging
- gouden tips en deskundig advies.
Deze handige applicatie van Confederatie bouw vind je ook op Livios en wel meer bepaald hier.
Confederatie Bouw

VIBE - Patio, stand 17B

Raad voor duurzaam en gezond bouwen

Peter Thoelen van VIBE

Foto VIBE - Bio-Ecologisch Bouwen & Wonen

Belgen zouden 'een baksteen in de maag' hebben. We bouwen en verbouwen graag en velen doen dat liefst zelf. Om op een ‘duurzame’ manier te (ver)bouwen beschikt echter niet iedereen over de nodige kennis en ervaring. Vooral niet als het gaat over milieuverantwoord en gezond bouwen, juiste detailleringen voor correcte isolatie, energiebesparing, waterzuinige installaties. VIBE of het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen geeft hier graag een antwoord op al je vragen.
Duurzaam en bio-ecologische bouwen zijn hun stokpaardjes. Dit is bouwen met zo weinig mogelijk schadelijke effecten op mens en natuur. Nagroeibare en lokale natuurlijke grondstoffen krijgen de voorkeur. Bovendien worden er specifieke bouwtechnieken toegepast, afgestemd op de gebruikte bio-ecologische materialen. Op Batibouw beantwoordt VIBE aan alle vragen rond de bio-ecologische principes en belicht het de materialen belichten aan de hand van hun demohuisje.
Meer info op: www.vibe.be

Vlaams EnergieAgentschap - Patio, stand 18A

Premies voor onder meer isolatie

Foto VEA

Het Vlaams EnergieAgentschap (VEA) duidt op Batibouw nogmaals het belang van goed isoleren. Niet verwonderlijk, want de Vlaamse Overheid heeft zich als doel gesteld om tegen 2020 zo'n 30% energie te besparen. Het nut van een goede isolatie is hierbij cruciaal: een op de drie woningen in Vlaanderen heeft immers een dak dat nog niet geïsoleerd is of moet het stellen met ramen met enkel glas. Bovendien zijn er nog eens 800.000 woningen met een centraleverwarmingsinstallatie met een slecht rendement. De kans is groot dat er ook in uw woning heel wat energie nodeloos verloren gaat. Hier wil het VEA wat aan doen met allerhande stimulerende acties en premies die de Vlaamse Overheid uitreikt. Doe je portemonnee en het milieu een plezier en kom ze ontdekken in de Patio (adviespaleis) op stand 18A.

Qualibouw - Patio, stand 15

Kwaliteit gegarandeerd

Olivier Sabbe

Foto Qualibouw

Ook Qualibouw is van de partij op Batibouw. Het kwaliteitslabel vertegenwoordigt ondertussen zo'n 160 bedrijven in de bouwsector die er op zo voor kiezen om uiting te geven aan hun streven naar kwaliteit. "Ons label zit in de lift", weet Olivier Sabbe. "Momenteel zijn er een 15-tal bedrijven bezig met de procedure om het Qualibouw- label te mogen dragen. Bovendien merken we dat ook openbare besturen als opdrachtgever van bouwprojecten veel interesse tonen voor ons label."
"We zijn ook verantwoordelijk voor de FSC-certificatie", voegt Olivier Sabbe er nog aan toe. "We begeleiden bedrijven in het traject om met FSC-gelabeld hout te gaan werken. FSC staat voor Forest Stewardship Council en wijst erop dat het hout afkomstig is uit verantwoord bosbeheer."

VREG - Patio, stand 18

Helpende hand bij de keuze van elektriciteits- en gasleverancier

Foto VREG

De Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) helpt je een juiste keuze maken bij je zoektocht naar de meest voordelige elektriciteits- en gasleverancier. Je zal zien dat veranderen van leverancier niet zo moeilijk is als het lijkt. Het kost alleen maar een beetje moeite. Het veranderen van leverancier heeft geen gevolgen voor je aansluitingen of kabels. Er wordt ook geen nieuwe meter geplaatst. Je moet alleen maar de energieleveranciers vergelijken en het beste voor je kiezen. Ook als je verhuist, reikt de VREG je een helpende hand zodat je tijdig alle nodige energie hebt in je nieuwe woning.

10 dingen die je moet weten over geld en verzekeringen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/geld-en-verzekeringen/geld-formulieren-en-advies-batibouw-2009/