livios logo

Te dunne chape: hoe fout aanklagen?

Vraag

Na een grondige renovatie werd het gelijkvloers van onze stadswoning uit 1960 uitgebreid met een nieuwe uitbouw. Voor het nieuwe gedeelte werd een nieuwe chape gegoten inclusief waterbestendige folie. Het gedeelte van het gelijkvloers waar de oorspronkelijke chape werd behouden, ligt op volle grond. Nu blijkt dat deze oude chape water doorlaat, ook al werd door de vorige eigenaars nooit een probleem vastgesteld.

Resultaat: de gietvloer die hierop werd gegoten is helemaal beschadigd. Ik vrees dat alles opnieuw opengebroken zal moeten worden, inclusief geplaatste keukenkasten. Ik heb de aannemer en architect aangeklaagd, maar ik kreeg als enige tegemoetkoming het recht om de restfactuur van de aannemer niet te moeten betalen. Kan iemand mij adviseren?

Antwoord

Aangezien je de aannemer en architect zelf al hebt aangesproken, zonder veel resultraat, lijkt het in deze situatie toch aangewezen om verdere juridische stappen te ondernemen. Daarvoor kan je je laten bijstaan door een advocaat.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Regelgeving

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

16 dingen die je moet weten over regelgeving


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/regelgeving/vraag/35368/te-dunne-chape-hoe-fout-aanklagen/