livios logo

Bouwgrond: zelf kiezen of laat je een voorstel doen?

Ook voor de bouwgrond zijn er verschillende scenario’s, afhankelijk of je de grond bij het sleutel-op-de-deurbedrijf koopt of er zelf al een hebt.

Bouwverplichting

Sommige sleutel-op-de-deurbedrijven bouwen niet alleen huizen, maar hebben ook gronden, zelfs hele verkavelingen in hun portefeuille zitten. Bij de meeste van deze gronden hoort een bouwverplichting: als je de grond koopt, ben je ook verplicht met dat bedrijf in zee te gaan.

Prijs per vierkante meter

Controleer of het prijskaartje voor de grond schappelijk is door de prijs per vierkante meter te berekenen en die te vergelijken met percelen in de omgeving. Controleer ook of de modelwoningen van het bedrijf binnen je budget vallen. Wat heb je aan een goedkope grond als hun realisaties voor jou financieel niet haalbaar blijken?

houtskeletbouw houtskelet sleutel-op-de-deur SOD

Kies je zelf je grond of ga je voor een voorstel van de bouwfirma?

Foto Sibomat NV
  

sleutel-op-de-deur SOD huis woning nieuwbouw kijkwoning Dewaele-KijkwoningDePintevoorkant

Sommige sleutel-op-de-deurbedrijven bouwen niet alleen huizen, maar hebben ook gronden, zelfs hele verkavelingen in hun portefeuille zitten.

Foto Dewaele Woningbouw
  

Geen bouwverplichting

Andere bouwbedrijven verkopen gronden zonder bouwverplichting. In dat geval ben je vrij om te doen wat je wil.

Je hebt al een grond

Het is een misverstand om te denken dat je verplicht bent om een bouwgrond aan te kopen bij de sleutel-op-de-deurfirma waarmee je wil bouwen. Je kan evengoed met een bouwgrond op zak bij zo’n bedrijf terecht.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/sleutel-op-de-deur/bouwgrond-zelf-kiezen-of-laat-je-een-voorstel-doen/