livios logo

Dôme Constructions bouwt bakstenen passiefhuizen

Foto Dôme Constructions
  

De bouwsector kan vandaag niet langer de aandacht voor milieuvriendelijke materialen en duurzame energie negeren. Energiezuinige woningen aanbieden is een prioriteit geworden, ook voor Dôme Constructions. De Luikse sleutel-op-de-deurbouwer pakt uit met bakstenen passiefhuizen.

Het Luikse bouwbedrijf bouwt al meer dan tien jaar residentiële woningen volgens de traditionele bouwmethode. Elk jaar realiseert het bedrijf verschillende woningen in heel Wallonië. Nu bouwt Dôme Constructions ook bakstenen passiefhuizen.

Pionier

Dôme Constructions gaat er prat op om woningen of bedrijven te bouwen die aan de voorwaarden van een lage energie voldoen. Alle woningen die Dôme bouwt, hebben een K-waarde van maximum 35.

Dôme Constructions legt zich sinds kort ook toe op de bouw van passiefhuizen. Het concept van de passieve woning bestaat al enkele jaren, maar het was tot voor kort vooral weggelegd voor een zekere elite.
Wat mensen vaak nog tegenhoudt om voor een passiefhuis te kiezen, is het feit dat passiefhuizen standaard uit hout opgetrokken worden. Daar heeft Dôme Constructions een alternatief voor gevonden: een passiefhuis uit baksteen. Een goede zet, omdat de meeste Belgen met een baksteen in de maag geboren zijn.

Waarom een passiefhuis?

Commercieel directeur Julien Raway legt uit dat een passiefhuis alleen maar voordelen heeft. “Niet alleen heb je amper verwarmingskosten, je krijgt ook een groot deel van de uitgaven terug via premies. Daarnaast verminder je de CO2-uitstoot, en leef je gezonder dankzij een optimale en constante temperatuur en ventilatie”.

“We deden een beroep op het Waalse studiebureau Arcadis. Zij hebben een aparte cel opgericht voor hernieuwbare energie. Samen met hen bekeken we de product- en materiaalkeuze voor onze passiefhuizen”, stelt Raway. “We isoleren onze passiefhuizen via het enveloppe-systeem. Dit wil zeggen dat we hetzelfde isolatiemateriaal gebruiken voor zowel de vloeren, als de muren het dak. Vanaf 155.000 inclusief btw heb je al een bakstenen passiefhuis met vier gevels, drie slaapkamers en een bewoonbare woonoppervlakte van 120m²".

Dôme Constructions SA

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/sleutel-op-de-deur/dome-constructions-bouwt-bakstenen-passiefhuizen/