livios logo

Durabrik presenteert gevarieerd menu voor 2008

Na Batibouw pakt Durabrik uit met een interessante menukaart voor bouwlustigen. In Drongen, bij Gent, opent het sleutel-op-de-deurbedrijf een heuse kijkstraat. Het publiek kan zich laten inspireren aan de hand van vier verschillende woningen, die elk een eigen woonconcept belichamen.

Durabrik Silver.

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

Durabrik Domo.

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

Durabrik Eco.

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

De vier verschillende bouwconcepten staan voor een specifieke levenswijze. Maar omdat voor veel mensen de perfectie zich tussen twee of meerdere stijlen in bevindt, kunnen elementen uit de afzonderlijke woningen probleemloos gecombineerd worden om de eigen woning op maat én betaalbaar samen te stellen.

Silver

Vroeg of laat staat een verminderde mobiliteit ons helaas allemaal te wachten. De vooruitziende bouwer kan daar met bouwelementen uit het concept Silver alvast op anticiperen. Silver dekt in dit geval de lading, maar Durabrik heeft het zelf liever over een vlot toegankelijke woning, dan over een echte seniorenwoning.

Typisch: gemakkelijke circulatie door een open keuken, brede binnendeuren en gangen, ruime badkamer met inloopdouche, geen drempels, vlot bedienbare stopcontacten, automatische verlichting ...

Family

In het Family-concept staan veiligheid en kindvriendelijkheid centraal. Maar ook comfort krijgt een belangrijke plaats toegewezen. Het bewijs: vloerverwarming, speciaal voor jonge dreumesen die het huis al kruipend gaan verkennen.

Typisch: geen scherpe hoeken, kindveilige elektrische punten en kranen, antislipvloeren in de badkamer en op de trap…

Domo

Dit is hét woonconcept voor wie veel comfort verwacht. Een Domo-woning heeft dan ook veel weg van een wellnesscentrum. Kortom: Domo is voor wie verlangt naar een huis om in te onthaasten.

Typisch: domoticasystemen zoals automatische verlichting, centraal stofzuigersysteem…

Eco

Energiezuinigheid voorop in deze woonstijl. Isoleren en hergebruik van energie zetten overduidelijk de toon, in de muren, de vloer, het buitenschrijnwerk en de ramen.

Typisch: zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit en een econok ter ondersteuning van de warmwaterproductie.

Deze vier woningen zijn na Batibouw allemaal te bezoeken in de Gapaardkouter (zijstraat Antoon Catriestraat).UNKNOWN

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/sleutel-op-de-deur/durabrik-presenteert-gevarieerd-menu-voor-2008/