livios logo

Nieuwigheden Sleutel-op-de-deur

Villabouw Marchetta behaalt het ISO 9001 certificaat

Foto Marchetta bouwgroep
  

In 2006 stapelen de hoogtepunten zich blijkbaar op bij Villabouw Marchetta. Amper een maand geleden werd in Steenokkerzeel een splinternieuwe kijkwoning geopend en onlangs behaalde de Genkse bouwonderneming het ISO 9001 certificaat.

Het initiële opzet van ISO 9001 is een bedrijf toe te laten om de interne processen te beheren en op die manier een kwalitatief hoogstaand product te garanderen. Voor de toekomstige bouwer staat het ISO 9001 certificaat dus gelijk aan een kwaliteitsgarantie en mag hij zeker zijn van een gestructureerde aanpak van zijn bouwproject, een snelle opvolging van vragen en opmerkingen en schriftelijk gemaakte afspraken die meer zekerheid bieden.

Kortom: de bouwheer weet dat hij met Villabouw Marchetta in zee gaat met een betrouwbare partner die door een externe en onafhankelijke instelling werd gecontroleerd. Dit certificaat wordt toegekend voor een periode van 3 jaar. Jaarlijks wordt Villabouw Marchetta onderworpen aan een opvolgingsaudit.

www.marchetta.be

Een eigen huis: een haalbare kaart met Groep Huyzentruyt

Foto Groep Huyzentruyt nv
  

Een eigen woning is al lang niet meer voor iedereen haalbaar. Groep Huyzentruyt, gespecialiseerd in sleutelklare woningen, begrijpt de zorgen van vele jonge koppels op zoek naar een eigen woning, en dokterde een betaalbare formule uit. Het gamma ‘Cosy budget’ biedt een strakke, hedendaagse woning voor een redelijk prijskaartje. Ook al is de grondprijs voor velen een flinke hap uit het budget, dankzij Cosy Budget is er nog voldoende financiële ruimte voor een passende woning. Het gaat hierbij om een basisversie van een strak vormgegeven woning, waarbij je zelf het afwerkingsniveau bepaalt. Op Batibouw stelt groep Huyzentruyt ook de nieuwe woning ‘Monza’ voor, een sleutelklare woning met zadeldak, met een basisvolume van 8 x 10,7 m². Naargelang van eigen wensen kunnen aan deze basiswoning volumes met een plat dak worden toegevoegd. Ook binnenin is het mogelijk de indeling naar eigen wens aan te passen, door bijvoorbeeld van de voorgestelde vier slaapkamers twee grote kamers met dressing te maken. Ook al kies je dus voor een sleutel-op-de-deur-woning, de persoonlijkheid van je huis bepaal je zelf.

www.huyzentruyt.be

Young Budget Homes: er zit muziek in kangoeroewonen!

Foto YBH
  

De nieuwste woonformule ‘kangoeroewonen’ van Young Budget Homes is intussen een begrip geworden in de woningbouw. Zo vindt een jong gezin in kangoeroewonen een mooie oplossing na een helse zoektocht naar betaalbare bouwgrond. Enkele aanpassings- en verbouwingswerken zorgen ervoor dat een jonge generatie zijn intrek kan nemen onder hetzelfde dak als de oudere generatie. Beide gezinnen leven apart, maar staan mekaar bij waar nodig. Het principe is zo oud als de straat, maar werd aangepast aan onze tijd. Eind september 2005 verscheen bij Young Budget Homes het boekje “Kangoeroewonen: een mens- en budgetvriendelijk woonidee”. Daarin gaat het niet alleen over de voordelen van de kangoeroewoning, maar ook over de heikele punten. Ook overheden ontdekken stilaan het heil van dit woontype. Drie volksvertegenwoordigers doen voorstellen om kangoeroewonen fiscaal aantrekkelijker te maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Young Budget Homes

Durabrik renoveert nu ook op maat

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

Naast het bouwen van woningen en appartementen en het verkavelen van gronden, maakt renoveren op maat nu ook deel uit van de bouwactiviteiten van Durabrik. Daarmee biedt het bouwbedrijf een totaalpakket aan diensten aan: of het nu gaat om een volledige renovatie van een stadswoning of het bijbouwen van een garage. De knowhow en ervaring die Durabrik als aannemer heeft opgebouwd, komt uiteraard goed van pas in het renovatieproces. Bovendien wordt er aan het gedetailleerde bestek steeds een ‘vaste opleveringstijd’ en een ‘vaste prijs’ gekoppeld, zodat de klant niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Je kan ook een kijkje gaan nemen in de 3 kijkwoningen van Durabrik.

www.durabrik.be

Betaalbaar wonen met Superhuis en EcoHuis

Foto Ecohuis
  

SuperHuis (traditionele woningbouw) en EcoHuis (houtskeletbouw) hebben zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het bouwen van ééngezinswoningen van hoogstaande kwaliteit. Met deze twee bouwmethodes kunnen deze firma’s een brede waaier aan mogelijkheden aanbieden. Enkele troeven waarvan ze bij SuperHuis en EcoHuis een punt maken: woningen op maat van de klant, prima isolatie, correcte afspraken, ervaren vaklui, persoonlijke begeleiding van A tot Z en nazorg. Bovendien kan je rekenen op een snelle bouwtijd van 6 tot 8 maanden. Bij houtskeletbouw bedraagt dit amper 8 weken.

www.ecohuis.be en www.superhuis.be

Nieuwe activiteiten voor villabouwer B+

Foto B+
  

Bouwbedrijf B+ verruimt zijn activiteiten, naast het bouwen van moderne villa’s, met het renoveren en decoreren van woningen uit het topsegment. Van hypermodern tot eigentijds, landelijk of klassiek: B+ hanteert een waaier aan verschillende stijlen. Naast het bouwen, renoveren en inrichten van villa’s vormen immoprojecten voortaan de vierde pijler binnen de activiteiten van B+. Bovendien ging de naamsverandering B+ gepaard met een nieuwe huisstijl, logo en website.

www.bplusvillas.be

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/sleutel-op-de-deur/nieuwigheden-sleutel-op-de-deur/