Woningen Blavier - Paleis 8, stand 310
Budget van kandidaat-koper staat centraal
In het persbericht van Woningen Blavier stelt het bedrijf zich voor als de marktleider in de sector, die tevredenheid voorop stelt. Blavier garandeert een duurzame investering op basis van een traditionele bouwstijl en materialen van de beste kwaliteit. De woningbouwer geeft een grote keuze aan materialen alsook op het gebied van energetische performantie, die ver vooruit is op zelfs de meest strikte normen. Blavier biedt een aantrekkelijke en realistische prijs, gegarandeerd door een gedetailleerde meetstaat en gebaseerd op het budget
van de kandidaat-koper.
Woningen Blavier NV
Thuis Best - Paleis 8, stand 303
Beter isoleren en ventileren zonder extra te investeren
Bouwbedrijf Thuis Best draagt zijn steentje bij om een beter leefmilieu mogelijk te maken. De Genkse firma doet dit in de vorm van een woning die een degelijke isolatie combineert met een duurzame en zuinige verwarmingsinstallatie
Het isolatiepakket van een Thuis Best-woning heeft een K-waarde van ongeveer 39 en een E-peil dat overwegend lager ligt dan 85. Deze waarden worden bovendien gunstig beïnvloed door de woning te gaan verwarmen op lage temperatuur.
De bouwer beslist uiteraard zelf of hij nog een stapje verder wilt gaan: in overleg met onze installateur kan de verwarmingsinstallatie verder geoptimaliseerd worden.
Ook de ventilatie installatie zal bijdragen tot een gunstiger E-peil: het systeem C+ waarmee de woning wordt uitgerust, zorgt ervoor dat de installatie pas in werking treedt wanneer het nodig is. De detectie van vocht en aanwezigheid zorgt voor een automatische sturing van het ventilatie systeem.
Thuis Best
Dewaele Bouwbedrijven - Paleis 5, stand 207
Houtskeletbouw met focus op hoge isolatiewaarden
Dewaele Bouwbedrijven focust nu nog meer dan anders op woningen met hogere isolatiewaarden. Het bedrijf maakt bij de opbouw van zijn buitenwanden als één van de enigen in de markt van de houtskeletbouw gebruik van een watervaste Oregon-Multiplex plaat aan de buitenzijde. Dit gebeurt in combinatie met een Duragyp gewapende gipsplaat aan de binnenzijde van 15mm. Beide platen worden gelijmd en geschroefd op het skelet eveneens in Oregon.
Sinds dit jaar werd de isolatiewaarde opgedreven door het plaatsen van 12cm minerale wol in de wanden in combinatie met 4cm minerale wol in de spouw. Het resultaat is een isolatiewaarde (U-waarde) van 0,22.
Daarbij komt nog 20cm minerale wol in het dak en 8cm polystereen onder de vloer.
Ook is er voor de klant de mogelijkheid om als optie te kiezen voor een verhoogde luchtdichtheid in combinatie met een leidingspouw (U-waarde 0,16).
In combinatie met andere energiezuinige technieken op het vlak van ventilatie en verwarming kan hierdoor een extreem laag e-peil gehaald worden.
Dewaele Bouwbedrijven
Villabouw Marchetta - Paleis 8, stand 324
Kijkwoning in de kijker
De mensen van Villabouw Marchetta laten op Batibouw zien hoe ze tewerk gaan. Op de beurs doen ze hun plannen uit de doeken voor de bouw van hun nieuwe kijkwoning in Mol op de Postelsesteenweg. Ook in deze woning heeft de Genkse sleutel-op-de-deurbouwer de nodige aandacht besteed aan energieverbruik en klimaat in de woning. De kijkwoning in Mol is een klassiek ontwerp. De gevels en de opbouw van het plan hebben alle karakteristieken van een klassiek concept: symmetrie, ramen met kruisverdelingen, dubbele voordeur, gelakt houten buitenschrijnwerk.
Marchetta omschrijft het interieur als een warm samengaan van klassiek en modern met bijzonder veel oog voor detail en afwerking.
De woning heeft een K-peil van 35 en een E-peil van 69, is uitgerust met een condenserende cv-ketel op gas met lage temperatuur verwarming, een ventilatie systeem C+ Renson, buitenzonwering op de zonzijde en een verhoogd isolatiepakket.
Dit najaar zal de woning klaar zijn.
Op Batibouw kan je verder komen kennismaken
met het aanbod en de bouwprincipes van Marchetta.
Villabouw Marchetta
AVL Woningbouw - Paleis 8, stand 204
AVL bouwt betaalbare kwaliteitswoning
Primeur in het AVL-team op Batibouw 2009: de aanwezigheid van een energiedeskundige en een financieel adviseur. Omdat vele mensen met een ‘woonwens’ er automatisch van uitgaan dat kwaliteitsvolle nieuwbouw financieel geen haalbare kaart is. Dikwijls zien ze ook de vermogenswaarde van een nieuwe woning niet meteen in. AVL wil aantonen waar wonen écht om draait.
AVL slaagt erin kwaliteitswoningen te bouwen voor een beperkt budget door samen met de klant te puzzelen aan de beste, kostenefficiënte oplossing. Uiteraard met de beste materialen, maar vooral de manier waarop ze professioneel gecombineerd worden. Verder ligt veel focus op energie en thermisch comfort: isoleren, ventileren, winddichtheid en energiezuinige verwarming.
De tijd dat SOD synoniem was van prefab, is lang voorbij. Bij AVL brengt de klant zelf de bouwgrond aan. Daarna gaan ze aan de slag om een compleet unieke woning op maat volgens uiteenlopende stijlen neer te zetten.
AVL Woningbouw
Durabrik - Paleis 8, stand 210
Wereld van bouwinspiratie verzameld in unieke 'Kijkstraat'
Wie wil zien hoe Durabrik zijn filosofie in de praktijk brengt, kan zich laten inspireren door de Kijkstraat in Drongen. Vier kijkwoningen illustreren een wereld van woonideeën waarin de klantgerichtheid centraal staat: functionaliteit, betaalbaarheid en combineerbaarheid. De vier woonconcepten hebben elk een naam gekregen, zoals ze ook beantwoorden aan verschillenden woonvoorkeuren en -noden.
In het concept Domo ligt de lat hoog op vlak van comfortabel wonen en wellness.
Deze woning heeft een domoticasysteem met een slim verlichtingsysteem dat je zelf kan programmeren. Verder is er een centraal stofzuigsysteem, voor extra onderhoudscomfort. De badkamer wordt eveneens ingericht volgens het thema 'wellness'.
Het concept Silver denkt aan de dag van morgen.
Durabrik koos voor een optimale toegankelijkheid, compactheid en onderhoudsvriendelijkheid. Een vlotte circulatie – ook voor een rolstoel - is mogelijk via uitgekiende ingrepen: een open keuken, voldoende brede binnendeuren en gangen, een rechte, brede trap – met mogelijkheid tot traplift - en een ruime badkamer met inloopdouche.
De behoeften van kinderen indachtig, is het Family woonconcept opgevat rond veiligheid. Scherpe hoeken zijn afgerond, de trapbalustrade heeft verticale stijlen, de trap is voorzien van antislip en heeft een tussenbordes. Bovenaan de trap staat een veiligheidshekje. Ook in de ‘kinderbadkamer’ is veiligheid gegarandeert.
Het Eco concept is zuinig voor het milieu en de portemonnee. Er is extra isolatie als een warme schil: 8cm PU in de muren, 18cm glaswol isolatie in het dak en 5cm gespoten PU in de vloer. De beglazing zelf is superisolerend en de zonnekant beschikt over 4 seizoensglas. Zonnepanelen op het dak en een zonneboiler op de nok ondersteunen de warmwaterproductie. Het E-peil is 69, de K-waarde is 34.
Durabrik
Immo International - Paleis 8, stand 122
Bespaar op brandstof met K-Kontrol® panelen
Immo International voert zelfdragende K-Kontrol isolerende panelen in voor de bouw van energiezuinige woningen met een gemiddelde isolatiewaarde K30. Naast eigen projecten bouwt Immo International hoofdzakelijk particuliere woningen in onderaanneming of sleutel-op-de-deur. De gebruikte materialen zijn recycleerbar, milieuvriendelijk en licht. Samen met de voorbereidingen en planning maakt dit een snelle, energiezuinige en milieuvriendelijke constructie mogelijk.
Een open ruwbouw wordt gerealiseerd in ongeveer 3 weken, een sleutel-op-de-deurwoning kan woonklaar zijn in 4 maanden.
De hoge isolatiewaarde levert levenslang een aanzienlijke besparing in brandstofkosten op. In uitbreiding van zijn energiezuinige en milieuvriendelijke bouwwijze verdeelt Immo International nu ook balansventilatiesystemen van Vallox en decoratieve verwarmingselementen van New Heating Technlogies.
Bouwkantoor Arnou - Paleis 8, stand 213
Inpikken op de actualiteit met extra btw-verlaging
Arnou pikt in op de actualiteit en doet nog een schepje bovenop de btw-verlaging uit het herstelplan. De federale regering verlaagt hierin de btw van 21 naar 6% op een willekeurige schijf van 50.000 euro. Arnou verhoogt de schijf tot 100.000 euro en geeft de klant zo nog eens 7.500 euro extra. “Wij zijn van oordeel dat de klant in deze tijden meer baat heeft geld dat hij onmiddellijk krijgt. Extra isolatie doet je weliswaar geld uitsparen op lange termijn, maar het zijn toch de eerste jaren waarin bouwers het moeilijk hebben en er nood is aan geld. Vandaar deze beslissing”, zeggen Patrick De Wolf en Roger Laroy.
SuperHuis - Paleis 8, stand 111
Energievriendelijke woningen voor ieders budget
Het Kempische bouwbedrijf SuperHuis stelt zijn bouwmogelijkheden voor:
- S-Home (standaard woningen)
- S-Budget (budgetvriendelijke woningen)
- S-Future (doorgroeiwoningen)
- S-Green Building (lage energiewoningen).
SuperHuis maakt zich sterk dat je zo voor ieders budget en naar ieders wens kan bouwen.
De lage-energiewoningen halen en E-peil dat lager ligt dan 60. Ook zijn deze woningen standaard uitgerust met een warmtepomp, vloerverwarming, airco, enz…
SuperHuis begeleidt zijn klanten vanaf de eerste stap. Ook klanten die nog niet beschikken over bouwgrond, kunnen met SuperHuis aan tafel.
SuperHuis heeft momenteel een aanbod van meer dan 150 beschikbare bouwgronden en dit over heel Vlaanderen.
Wanneer een klant tussen deze gronden niets kan vinden naar zijn wensen, gaat SuperHuis voor de klant gratis en vrijblijvend op zoek naar de geschikte bouwgrond.
Wanneer er een bouwgrond is gevonden, zorgt SuperHuis ervoor dat er op zeer korte termijn een woning ontworpen wordt en dat er een correcte offerte opgemaakt wordt. De klant kent zo de volledige en juiste totaalprijs voordat hij de grond moet aankopen.
SuperHuis
Ecohuis - Paleis 8, stand 224
Houtskeletbouw op maat
Ecohuis maakt lage-energiewoningen op basis van houtskeletbouw. Het bedrijf omschrijft zijn grote voordelen als volgt:
- Traditionele houtskeletbouw op maat
- Zeer korte bouwtijd
- Dubbel geïsoleerde woningen
- Droge woningen
- Correcte afspraken en prijzen
- Persoonlijke begeleiding en opvolging
- Dezelfde kwaliteit voor alle woningen
Van winddicht tot een betaalbare luxueuze afwerking en een architecturale vrijheid.
Ecohuis werkt op maat, volgens je budget en specifieke wensen. Een EcoHuis-houtskeletruwbouw is mogelijk ook een optimale start voor de 'doe-het-zelver' en biedt vele voordelen voor het verder afwerken van je woning.
ecohuis
Danilith-Delmulle - Paleis 5, stand 211
Energiezuinig
Door de geautomatiseerde techniek is er geen holle spouwmuur en is een Danilith-woning
volledig en beter geïsoleerd. Danilith past deze techniek al bijna 50 jaar standaard op al haar
woningen toe.
De nieuwe wettelijke energienorm voor nieuwbouwwoningen waar het E-peil minder dan 100 moet zijn, wordt door Danilith-Delmulle met sprekend gemak gehaald: 75 en een k-waarde van 35, waar de norm 45 bedraagt.
Danilith wil nog verder gaan en mikt op een E-peil van minder dan 60 en
een k-waarde van 30.
Om dit te bereiken neemt Danilith extra maatregelen zoals een ventilatiesysteem D en een
extra isolatie onder het dak. Budgetair betekent dit voor de bouwheer een extra investering van +/- 4.000 euro,
maar daar staat dan weer tegenover dat men kan genieten van verschillende premies.
T.Palm - Paleis 8, stand 216
Energievriendelijke woning
Het basisbestek van T.Palm biedt goede prestaties op vlak van energiebesparing. Het behelst onder meer een c-ventilatiesysteem, dakisolatie van 20cm, 7cm buitenmuur isolatie, vloerisolatie van 7cm... Maar de firma gaat nu nog een stap verder. Om de klanten te behoeden
voor de bruuske stijgingen van de energieprijzen, stelt
de specialist in traditionele bouwprojecten een
addendum voor bij zijn bestek onder de naam ‘energievriendelijke
woning’. Het addendum vertegenwoordigt een
heus ‘energiepack’ en bundelt diverse
elementen die onontbeerlijk zijn voor
het bouwen van een woning die weinig
energie nodig heeft.
Het gaat om de volgende elementen:
isolatie van buitenmuren (10cm),
aanbrengen van polyurethaanlaag in
de vloer (10cm), ventilatiesysteem
met dubbele stroom en warmterecuperatie
(systeem D), verregaande
luchtdichtheid van het verwarmde
volume met test en certificaat.
De eigenschappen van de
energievriendelijke woning van
T.Palm:
Netto energiebehoefte voor
verwarming, equivalent van
6 liter stookolie/m²/jaar,
isolatiewaarde van ±30K, E-peil ± 60.
T.Palm
Bouwbedrijf Stessens - Paleis 8, stand 222
Lastenboek aangepast aan nieuwe epb-normen uit 2010
Als familiale onderneming heeft Bouwbedrijf Stessens zich gespecialiseerd in het bouwen van privé-woningen sleutel-op-de-deur, volgens de traditionele bouwmethode. Klanten zijn niet gebonden aan bouwstijlen, typeplannen of standaardmaten. De woning wordt geheel volgens de persoonlijke wensen en smaak opgericht. Het lastenboek van deze woningen bevat al de nieuwe epb-normen die in 2010 van start gaan. Dan verstrengt het E-peil van 100 naar 80. Bouwbedrijf Stessens bouwt zo'n 90-tal huizen per jaar.
Bouwbedrijf Stessens
Groupe Jumatt - Paleis 8, stand 214
Houtskeletbouw
De hoofdzakelijk in Wallonië actieve sleutel-op-de-deurbouwer Groupe Jumatt zet twee zaken in the picture.
"Wij geven twintig jaar waarborg op de stabiliteit van het gebouw. Wij zijn daarmee de enige uit de sector van de houtskeletbouw," aldus Patrice Clement.
"Daarnaast is er het gratis eco-energiepakket. Hierdoor verlaagt je K-waarde van 45 naar 35. Dit is goed voor een voordeel van 5.000 euro."
Livingwood - Paleis 8, stand 100
E60 als basis
"Onze woningen hebben een basis E-peil van 60", weet Francis Embrechts. De houtskeletbouwer doet dit met onder 14cm glas- of rotsisolatie in de buitenmuren 15cm glas- of rotswol in het dak 8cm PUR-vloerisolatie. Ook aan geluidsisolatie besteedt Livingwood veel aandacht. De chapevloer cement is 7cm dikte, ook plaatsen we OSB-platen op de muur. Waarom je zou kiezen voor houtskeletbouw? "Voor de betere thermische isolatie, de snelle bouwmethode, de milieuvriendelijke bouwmethode en het is een droge constructie."
Livingwood
Bik Woningen - Paleis 5, stand 610
Slim bouwen
BIK Woningen bouwt slim met het Smart Building Concept. Dit concept omvat onder meer basiswoningen van 125.000 euro (exclusief bouwgrond). "De woningen zijn goedkoop, maar niet basic", verduidelijkt Eric Hoebeecke. "We geven er een externe touch aan. Daarnaast zijn er ook nog de iets duurdere en meer comfortabelere woningen. Deze zijn meer op maat, met veel eigen inbreng bij de architect. Met Slim Bouwen helpen we de klant ook met alle premies en fiscale zaken. Je moet er dus niet zelf achteraangaan en alles uitpluizen. Wij doen dat voor de klant. Ook staan we klaar met allerhande info over bijvoorbeeld warmtepompen en dergelijke meer. De klant moet zo weinig mogelijk doen."
Woningbouw Huyzentruyt - Paleis 5, stand 515
Kwaliteit in the picture
"Wij zijn overtuigd van onze kwaliteit omdat we werken met onze eigen vakmensen. Wij hebben de kwaliteit zelf in handen," stelt Davy Dheedene. "Huyzentruyt weet hoe het een huis moet maken. Kan ook moeilijk anders, want we hebben honderd jaar ervaring. Bovendien krijg je bij ons 15 jaar garantie op je woning of een verlenging van de tienjarige aansprakelijkheid als je een overeenkomst afsluit voor eind 2009."
Woningbouw Huyzentruyt
Young Budget Homes (Patrimonnia) - Paleis 8, stand 321
Een Nul Energiewoning voor iedereen
Veel starters beschikken meestal niet over het nodige startkapitaal voor een Passiveplus woning. Daarom stelt YBH het nieuwe Passivplus stepbystep voor op Batibouw. Deze woning groeit mee met je budget. Met een beperkte investering beschik je meteen over een bewoonbaar huis dat van bij de start een benijdenswaardige graad van isolatie en luchtdichtheid heeft. Naarmate je over bijkomende middelen beschikt, groeit je woning uit tot een volwaardige Nul Energie Passiveplus waarvan je zelf de architectuur en het uitzicht bepaalt.
Het geheim is een massiefhouten stapelbouwmethode. Alle basiselementen worden computergestuurd op maat vervaardigd en gebundeld in een bouwkit van twee of drie ladingen. De water- en kierdichte montage vergt daardoor amper een tot vijf werkdagen. Ideaal voor starters die zich tot vandaag gedwongen zagen een oude woning te kopen en te verbouwen.
Modelcontract: Overeenkomst voor de verkoop van een woning op plan
Op de overeenkomst voor de verkoop van een woning op plan is de wet Breyne of de woningbouwwet van toepassing. In deze wet zijn strikte bepalingen opgenomen ter bescherming van de koper, die voorafgaandelijk aan de voltooiing van de woning betalingen moet doen en aldus garanties moet krijgen dat de woning effectief zal worden afgewerkt.
Aanvragen