livios logo

Sleutel-op-de-deurnieuws

Tijdens de Special staat ook deze rubriek volledig in het teken van sleutel-op-de-deur. Deze week zetten we enkele nieuwigheden van toonaangevende SOD-bedrijven in de kijker.

Sleutel-op-de-deurrenovatie

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

Durabrik Bouwbedrijven is méér dan een sleutel-op-de-deurfirma. Dit jaar trekt de in Drongen bij Gent gebaseerde onderneming volop de renovatiekaart. Vernieuwend genoeg om een plaatje binnen ons nieuwighedenforum te verwerven.

Totaalservice

De renovatiemarkt doet het goed. Sinds de invoering van het verlaagd btw-tarief voor verbouwingen kopen steeds meer mensen een bestaande woning om ze naar eigen wens af te werken. Geen wonder dus, dat een sleutel-op-de-deurspecialist ook die nieuwe markt aanboort. Durabrik wil een totaalservice op maat aanbieden voor renovaties van alle slag. Of je nu een stadswoning renoveert of gewoon een garage bijbouwt.

Interieur

De knowhow en ervaring die Durabrik als aannemer heeft opgebouwd, komen uiteraard goed van pas in het renovatieproces. Met kennis van zaken worden samen met de verbouwer alle mogelijkheden overlopen op vlak van ruwbouw, afwerking, comfort en interieuradvies.

A la carte

Aan het gedetailleerde bestek wordt altijd een vaste opleveringstijd en een vaste prijs gekoppeld, zodat de klant niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Tijdens de uitvoering van de werken treedt een projectleider op als vast aanspreekpunt. De klant wordt dus op elk moment gericht geïnformeerd over het verloop van de werken.

YBH gaat passief

Foto YBH
  

Young Budget Homes (YBH) stort zich nog volledig op de promotie van zijn passiefhuis. Deze extreme variant van de lage-energiewoning laat toe tot vier keer minder energie te verbruiken dan in een doorsnee nieuwbouwwoning.

Massief houtwerk

Door recuperatie kan de energiefactuur zelfs 90 procent naar beneden. Het systeem van YBH combineert massief houtwerk met traditionele pen- en gatverbindingen. Voordeel hiervan is dat de woning in verschillende stijlen kan worden opgebouwd.

30.000 euro

Een passiefhuis, zoals dat van YBH, kost in eerste instantie meer dan een traditioneel bouwconcept. Toch beweert de SOD-firma dat je jaarlijks tot 1.500 euro op de energiefactuur moet kunnen sparen. Op 20 jaar tijd levert dat een besparing op van 30.000 euro.

Budgetvriendelijk SOD’en

Foto Marchetta bouwgroep
  

In de jachtige wereld van tegenwoordig waarbij koppels vaak allebei een fulltime job hebben en bijgevolg steeds minder tijd, zit het sleutel-op-de-deurprincipe in de lift. Voorwaarde blijft wel dat dit tegen een redelijke prijs kan geschieden. En dat heeft het in Genk gebaseerde Thuis Best goed begrepen.

Aannemersbedrijf

Dankzij een modulair systeem met alle gegevens en maatstaven van elke woning opgeslagen in een computerbestand, zijn ingenieurskosten overbodig. Bovendien werkt Thuis Best zonder (vaak erg dure) toonzalen. De materialen kunnen, in samenspraak met de bouwadviseur, gekozen worden in de toonzalen van de leveranciers. Nog een budgetvriendelijk gegeven: Thuis Best is zelf een aannemersbedrijf en geen coördinatiebedrijf. Deze drie factoren zorgen er samen voor dat de kosten voor de klant beperkt blijven. Gemiddeld kostenplaatje voor een SOD-woning van Thuis Best in pastoriestijl: 150.000 euro.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/sleutel-op-de-deur/sleutel-op-de-deurnieuws/