livios logo

Toussaint Palm oftewel T. Palm: bedenker van de sleutelklare woning

Foto T.PALM SA
  

De wereld is aan de durvers. Toussaint Palm is daar een mooi voorbeeld van. In 1965 richt deze jonge metselaar het bedrijf T. Palm op. 15 jaar later introduceert hij in ons land het sleutelklaar concept volgens traditionele bouwtechnieken.

Voor T. palm begon alles met de wilskracht van Toussaint Palm, een jonge metselaar, bezield door de gedachte om aannemer te worden. Hij richt het bouwbedrijf T.Palm op dat nog steeds zijn naam draagt. In de loop der decennia groeit de onderneming, wordt ze gestructureerd en wordt het aantal werknemers uitgebreid om zijn ontwikkeling verder te zetten en om het voortbestaan ervan veilig te stellen … Tegenwoordig telt ze meer dan 400 werknemers.

Toussaint Palm lag altijd een idee voorop in deze sector. Nadat hij actief was in de openbare en privé-sector, in de bouw van sociale woningen, sportcomplexen, flatgebouwen, industriële hallen … ontwikkelt hij sinds 1980 met succes een nieuw concept: de "sleutelklare" eengezinswoning gebouwd volgens traditionele technieken.

In 1989 trekt Toussaint Palm zich terug, maar de onderneming die zijn naam draagt zet haar expansie verder zonder afbreuk te doen aan de geest van haar stichter. De klanten lopen in de duizenden, zoveel referenties die door kandidaat-bouwers kunnen geraadpleegd worden om kennis te maken met de knowhow en de optimale kwaliteit van T.Palm.

In het begin van dit derde millennium slaat de onderneming nieuwe wegen in, de openbare en privé-werken, de renovatie en projectontwikkeling. T.Palm telt 5 zetels, verspreid over het hele land.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/sleutel-op-de-deur/toussaint-palm-oftewel-t-palm-bedenker-van-de-sleutelklare-woning/