livios logo

Wandel in je toekomstige woning via de Durabrik-inspiratieruimte

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

Durabrik heeft inspiratieruimte van een 550 m² geopend. Deze ruimte moet de klanten begeleiden bij het ontwerp van hun woning en bijhorend interieur. Daarbij wordt gebruik gemaakt van tal van handige tools.

Beeldenbank

Durabrik koos er bewust voor om slechts een deel van de inspiratieruimte te wijden aan de traditionele bouwmaterialen. Zo kunnen klanten met het volledige palet aan producten kennismaken. Verder kunnen toekomstige (ver)bouwers terecht in de bibliotheek om architectuur- en interieurboeken in te kijken. In de digitale beeldenbank Inspiro kunnen ze foto’s zoeken van huizen en interieurs die aansluiten bij hun smaak. Met behulp van een kaart met QR-code worden de beelden ingescand en opgeslagen in een persoonlijk fotoalbum dat de basis vormt bij het ontwerpen van de eigen woning en het bijhorende interieur.

Toekomstige woonwijk bekijken

Wie kiest voor een huis in een verkaveling kan aan de hand van het op maat gemaakte 3D-programma Visio zijn toekomstige woonwijk bezoeken. De inrichting van het huis kan in real time worden gewijzigd totdat het gewenste resultaat wordt bereikt. Op die manier kan rekening gehouden worden met de voorkeuren van de klanten. "Een unicum is in de bouwsector", aldus Durabrik.

Totaalbeleving

CEO Joost Callens: "Consumenten zijn steeds meer en meer op zoek naar een totaalbeleving. Ze zijn ook op zoek naar authenticiteit. Met de inspiratieruimte kan Durabrik deze mensen op een unieke manier benaderen en worden ze meer en beter begeleid bij het ontwerp en de bouw van hun woning, wat voor de meeste gezinnen nog steeds een mijlpaal is." De herinrichting en uitbreiding van het hoofdkwartier vergde een investering van om en bij de 1,8 miljoen euro.

Durabrik

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/sleutel-op-de-deur/wandel-in-je-toekomstige-woning-via-de-durabrik-inspiratieruimte/