Extreem verhuizen: je hele woning meenemen

Buren beu? Uitgekeken op elke dag dat zelfde uitzicht? Maar ben je wel verliefd op je huis? In Amerika is de oplossing simpel: woning opladen en ergens anders neerzetten!

  • HeelHuis

In de Verenigde Staten zijn er gespecialiseerde bedrijven die huizen verplaatsen. Ze tillen de gebouwen van hun fundering en plaatsen ze op een andere locatie. Hun klanten? Woningeigenaars in overstromings- of tornadogebieden. Of zij die een kelder willen bijbouwen. Al kan dat huzarenstukje ook zonder je huis te verplaatsen.

  • May Savidge

De Britse May Savidge (foto boven) klaarde de klus zonder gespecialiseerde firma, maar wel met tonnen doorzettingsvermogen. Toen haar woning moest wijken voor een nieuwe weg, brak ze haar huis eigenhandig af. Steen per steen. 150 kilometer verder bouwde ze alles woning weer op... 23 jaar lang. Ze stierf net voor ze de klus kon klaren, maar haar nicht maakte het werk af.

Met dank aan Hebbes.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media