livios logo

Verhuizen zonder papierwerk?

financieel

Minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), en minister van Digitale Agenda, Alexander De Croo (Open vld) hebben een voorstel om administratieve rompslomp bij verhuizen voor altijd achter ons te laten.


  

Wie verhuist, moet zijn nieuwe adres doorgeven aan heel wat instanties. Denk maar aan je werkgever, je bank, de afzender van je favoriete krant of magazine, je energieleverancier. Binnenkort zijn die paperassen mogelijk niet meer nodig. Minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), en minister van Digitale Agenda, Alexander De Croo (Open vld) hebben een voorstel op tafel liggen om dit voor altijd achter ons te laten.

Gegevens openstellen

Het duo wil bepaalde gegevens automatisch doorspelen naar bedrijven die zeker op de hoogte moeten zijn van je nieuwe woonplaats. Een enkel telefoontje naar het gemeentehuis volstaat. Bedoeling is om dit binnenkort in een definitief wetsvoorstel te gieten.

Natuurlijk roept dit een aantal privacyvragen op. Daarom ligt de eindkeuze bij de verhuizer zelf: “Burgers die dit niet willen, zullen er uiteraard voor kunnen kiezen om de adreswijzigingen zelf door te geven”, aldus Jan Jambon.

Bron: Deredactie.be


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/verhuizen/46496/verhuizen-zonder-papierwerk/