livios logo

De pro's stellen voor: dé ultieme verhuistips

Een verhuis vergt heel wat denk-, plan- en organisatiewerk. De lijst met goede raad lijkt dan soms ook oneindig lang. Wij polsten bij vijf verhuisfirma's naar hun ultieme tips.

"Vraag referenties"

verhuizen verhuis nieuw huis nieuwe woning

"Informeer bij familie, vrienden en kennissen naar goede verhuisfirma's", adviseert Paul Baeken van ABC Verhuizers.


  

Logo Belgische Kamer van Verhuisondernemers BKV

Het label van de Belgische Kamer van Verhuisondernemers.


© Belgische Kamer van Verhuisondernemers  

verhuislift verhuizen verhuisfirma

Vergeet geen parkeerplaats te reserveren!


© Verhuizingen Vandewalle  

"Maak een goede afweging: ga je zelf verhuizen of schakel je een firma in? In dat eerste geval is een goede voorbereiding héél belangrijk", zegt Paul Baeken van ABC Verhuizers. "Je moet zelf dozen en verhuislint verzamelen, voor dekens zorgen …"
"Besteed je de verhuis uit, dan springt de firma hier bij. Het belangrijkste wat je dan moet doen is de juiste verhuisfirma kiezen. Informeer bij familie, vrienden en kennissen naar hun ervaringen. Vraag referenties. Mond-aan-mondreclame is nog altijd de meest eerlijke reclame."

"Check label"

Verhuizingen Vandewalle wijst op het belang van het label van de Belgische Kamer van Verhuisondernemers BKV. "Check of de verhuizers lid zijn van het BKV", zegt Pol Vandewalle. "Alle leden worden geregeld gecontroleerd: personeel, prijzen, verzekeringen, ... Zo ben je als klant zeker dat de firma op die vlakken volledig in orde is."
"Als je zelf verhuist, weet dan dat je bij sommige firma's een meubellift kan huren mét ervaren operator."

"Reserveer parkeerplaats"

Bij Verhuizingen Vrancken houden ze het heel praktisch: "Vraag op tijd parkeerborden aan en reserveer een parkeerplaats voor de vrachtwagen."
"Pak in op een correcte manier: plaats zware spullen onderaan de doos en vul daarna met lichtere dingen. Hou het gewicht draagbaar."

"Hou vijzen en schroeven goed bij"

Verhuisfirma Vervaet Logistics doet met enkele inpaktips hun duit in het zakje. "Schrijf met een stift op de dozen wat er in zit. Nummer ze en duid aan in welke kamer ze moeten komen. Hou de vijsjes en schroeven van je gedemonteerde meubels goed bij. Steek ze eventueel in een zakje dat je aan het meubel bevestigt. En als je helpers inschakelt, zorg er dan voor dat ze goed kunnen heffen."

"Trommel niet té veel volk op"

"De grootste fout die particuliere verhuizers maken, is dat ze soms té veel helpende handen optrommelen", klinkt het bij Verhuizingen Baeken. "Met vier à vijf man werk je nog altijd het meest efficiënt. Anders loopt de rest toch maar wat verloren en verlies je het overzicht. Of kunnen de laders op de vrachtwagen simpelweg niet volgen."
"En voor de rest: voorbereiden, voorbereiden en nog eens voorbereiden. Zorg ervoor dat er geen onnodige tijd verloren gaat met dingen die je perfect op voorhand had kunnen regelen."


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/verhuizen/de-pros-stellen-voor-de-ultieme-verhuistips/