livios logo

Zes op tien verhuizers kiest voor Do My Move

verhuizen

Foto bpost
  

Bij een verhuis komt vaak meer kijken dan je denkt: Ga je zelf je verhuis regelen of spreek je een verhuisfirma aan? Welke spullen neem je mee en welke laat je achter of zet je te koop? Welke leveranciers moet je allemaal contacteren, en ga je er geen vergeten? Het is geen onmogelijke taak, maar vaak een stressvolle periode.
"Bij bpost beseffen we dit maar al te goed", vertelt product manager marketing Bjorn De Smet. "Dankzij onze dienst Do My Move willen we dan ook wat druk van de ketel halen."

Eén formulier, drie diensten

Do My Move werkt heel eenvoudig: je vult één formulier in en geniet zo van drie diensten.

  1. Je brievenpost wordt automatisch naar je nieuwe adres doorgestuurd: zo heb je tijdens deze stressvolle periode meer tijd voor de eigenlijke verhuis. Daarna kan je de administratie regelen.
  2. Je kan gratis nuttige informatie aanvragen naar aanleiding van je verhuis (door bedrijven op het formulier aan te vinken).
  3. Tot slot brengt bpost de door jou aangeduide leveranciers op de hoogte van je verhuis.

"Je wint heel wat tijd. Bpost contacteert de belangrijkste leveranciers en bovendien krijg je tot 24 maanden extra de tijd om andere leveranciers te waarschuwen. Je bent ook gerust. Je hoeft je niet meer af te vragen of je iemand vergeten bent in te lichten", aldus De Smet.

Hoe aanvragen? In postkantoor of online

Je kan Do My Move regelen in een postkantoor of via de website van bpost.

verhuizen

Foto bpost
  

  • Via het postkantoor: Vraag in het postkantoor het Do My Move Formulier. Je kan dit thuis rustig invullen en laten ondertekenen door iedere gebruiker die ouder is dan 15 jaar. Met dit formulier en een kopie van de identiteitskaarten van alle gebruikers boven de 15 meld je je aan in een postkantoor. Na betaling start de dienst op de door jou gekozen datum.
  • Via de website van bpost: Schrijf je in via www.domymove.be. Ook de betaling kan je volledig online afhandelen.

Termijnen en prijzen

"Je sluit Do My Move af voor minstens vier en maximum 24 maanden. Je kunt de overeenkomst verlengen met vijf extra periodes van vier maanden tot je het maximum van 24 maanden bereikt."

"Voor vier maanden nazending binnen België betaal je 24.95 euro (of +/- 0.32 cent per weekdag contract). Voor vier maanden nazending naar het buitenland betaal je 79,95 euro. Voor elke verlenging van vier maanden geldt hetzelfde tarief", licht De Smet toe.

253.000 contracten in 2011

verhuizen

Foto bpost
  

Ongeveer zes op tien verhuizers kiest voor Do My Move. "In totaal zijn er in 2011 om en bij de 253.000 contracten afgesloten, waarvan één op drie verlengd werd. In 2011 sloot 12 % van de Do My Move-gebruikers zijn contract af via de website. Nu is dit aantal al gestegen tot bijna 19 %."

Mobile Postcard

Wil je je verhuis op een originele en persoonlijke manier aankondigen? Dat kan volgens De Smet met de Mobile Postcard applicatie. "Je neemt een foto met je smartphone en de volgende dag zit die - omgetoverd in een echte postkaart en met een leuke boodschap - in de brievenbus van je vrienden of familie."

  • Download gratis de Mobile Postcard applicatie op de App store, Google play of Windows Phone Market place.
  • Open de applicatie en neem of kies een foto.
  • Voeg een tekst toe en adresseer.
  • Klaar! Na betaling, print en verstuurt bpost je kaart. Een kaart voor 15 uur aangemaakt, valt de volgende werkdag in de bus.

Win 50 gratis Mobile Postcards!

De eerste vijf lezers die het correcte antwoord op onderstaande wedstrijdvraag mailen naar redactie@livios.be winnen elk tien credits. Die kan je gebruiken om je verhuis aan vrienden en kennissen te melden via een originele Mobile Postcard.

Wedstrijdvraag: Wat is de kostprijs van een Do My Move-contract voor verzending van post gedurende vier maanden binnen België?

Tip: het antwoord vind je op www.bpost.be én in dit artikel. Succes!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/verhuizen/zes-op-tien-verhuizers-kiest-voor-do-my-move/