livios logo

Voordelig wonen tijdens de bouwwerken

Ingrijpende renovatiewerken veranderen je woning voor een tijd in een echte bouwwerf. Het is geen pretje om zo dag in dag uit te moeten wonen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen.

In huis blijven

Als je maar een gedeelte van je woning renoveert, is de goedkoopste oplossing om in je huis te blijven wonen. Ook als je huurt. Wanneer je een te renoveren woning koopt, kan je overwegen om zo snel mogelijk te verhuizen om op die manier de maandelijkse huur uit te sparen. Zorg er voor dat de absolute basisvereisten voorhanden zijn: warm water, elektriciteit en een goed functionerende verwarmingsinstallatie.

Container

Als je niet in de woning kan verblijven tijdens de werken, is de aankoop of huur van een wooncontainer een alternatief. Dit is niet alleen bij renovatiewerken, maar ook bij nieuwbouw voordelig. Naast particuliere verkopers, kan je hiervoor terecht bij gespecialiseerde bedrijven. Je hebt dan de keuze tussen een volledig nieuwe, een gerenoveerde of een tweedehands container, waar geen onderhoudswerken aan gebeurd zijn.

De prijs is afhankelijk van de grootte van de container. Een nieuwe wooncontainer voor 2 personen (± 36 m²) heb je vanaf 15.000 euro. Voor een gerenoveerd exemplaar moet je rekenen op zo’n 10.000 euro. Een tweedehandscontainer vind je soms al voor minder dan 3.000 euro. Maar je zal het dan waarschijnlijk wel met iets minder comfort moeten stellen.

verbouwen renoveren renovatie verbouwing plan werf

Tijdens omvangrijke renovatiewerken is het geen pretje om in je huis te blijven wonen.


© Getty Images  

Cocon prefab woonunit

Een nieuwe container biedt alle nodige comfort op een beperkte oppervlakte.


© Warsco Units  

Comfort

Hoe lang je in een wooncontainer verblijft, beslis je uiteraard zelf. Meestal verblijven mensen die een container hebben aangekocht (om eventueel naderhand verder te verkopen) langer in hun container dan zij die er één huren. Gezinnen die twee jaar in hun container blijven wonen, vormen geen uitzondering. In functie van de geplande duurtijd van de nieuwbouw- of renovatiewerken en de prijs van je eventuele huurwoning, kan je zelf uitmaken wat de meest voordelige optie is.

Aan basiscomfort is er geen gebrek in een wooncontainer. Je kan de afvoer aansluiten op de riolering en voor de toevoer van water indien nodig zelfs een tuinslang gebruiken. Voor de stroomvoorziening heb je gewoon de keuze tussen de netspanning van 220 V of 380 V.

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

9 dingen die je moet weten over bouwen

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/bouwen/voordelig-wonen-tijdens-de-bouwwerken/