VIDEO: Van watertank tot verborgen villa in het groen

Jaren geleden was dit een waterreservoir dat wel duizenden liters water bufferde. Het reservoir werd al vijf jaar niet meer gebruikt toen in 2008 een koppel de site kocht. Samen met zijn vrouw toverde de man, een burgerlijk ingenieur, het geheel om tot een prachtige woning verscholen in het groen.

In maart 2008 startten de werken, die maar liefst drie jaar in beslag zouden nemen. Het uitgraven van het dak gebeurde in een speciaal patroon en diende dan ook met de hand te gebeuren, want het dak zou geen graafmachines kunnen dragen. Als je de woning vanuit de lucht bekijkt, is het net alsof je door een reuzengroot sleutelgat piept. Na de graafwerken was het tijd voor de plaatsing van het aluminium en glas.

Een zee aan zonlicht

De woning telt vijf slaapkamers, drie badkamers, een ruime keuken, twee zitkamers en een ontspanningsruimte met pooltafel. Vrijwel alle ruimtes kijken uit op het atrium waar een groot terras ligt. Doorheen de hele dag valt het zonlicht binnen op de koer. Dankzij de grote ramen verspreidt dat licht zich doorheen de hele woning.

Prijskaartje: meer dan 1 miljoen euro

Geïnteresseerd in deze in het groen verscholen woning? Dat komt goed uit, want momenteel staat de voormalige watertank te koop. Al moet je wel al een heus spaarboekje bijeen gespaard hebben. De richtprijs bedraagt namelijk 895.000 pond. Omgerekend is dit meer dan een miljoen euro. 1.047.029 euro om precies te zijn...

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media