Heb jij (ver)bouwplannen? Ga op ontdekkingstocht tijdens Mijn Thuis Op Maat

Ga jij (ver)bouwen, maar moet je nog heel wat voorbereidingen treffen? Dan kan je net als vorig jaar rekenen op Mijn Thuis Op Maat voor wat extra inspiratie. Ook tijdens de tweede editie focust de openhuizendag van Zoekeenarchitect.be en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) op de actueelste trends en tendensen in de (ver)bouwwereld. Op zondagnamiddag 29 september kan je over heel Vlaanderen projecten ontdekken die nieuwe woonvormen, energieneutraal bouwen en totaalrenovaties in de verf zetten.

Maar liefst 115 architecten openen nu zondag de deuren van hun project. Samen met de bewoners vertellen ze je ter plaatse het unieke verhaal achter hun nieuwbouw- of renovatiewoning. Hoe het concept tot stand kwam, welke problemen zich tijdens het proces voordeden en hoe de architecten die ombogen tot kansen: je komt er alles te weten. Mijn Thuis op Maat biedt je de kans om creatieve architectuur te ervaren die een antwoord biedt op de uitdagingen van vandaag én morgen. Benieuwd waaraan je je kan verwachten? Met deze drie unieke projecten geeft Livios je alvast een voorproefje.

Gerenoveerde moderne villa met kangoeroewoning in Halle - aform designoffice

De renovatie van deze moderne villa in een rustige buitenwijk in Halle gebeurde in fases. Door de geïntegreerde kangoeroewoning beantwoordt ze perfect aan de hedendaagse nood aan nieuwe woonvormen. Interieurarchitectenbureau aform designoffice gaf de woning een warme, hedendaagse en toch klassieke uitstraling door veel natuurlijke en edele materialen te combineren. Interieurblikvangers zijn onder meer de zwarte inkomhal, de marmeren vloer met vestiaire van massief eikenhout en het gastentoilet. Let in dit stijlvolle, eigentijdse interieur zeker op het oog voor detail van de architect!

Ontdek hier het project.

Herbestemming van een loods in Mechelen - architectenburo Oostpool

Met het oog op de betonstop is het belangrijk om minder bij te bouwen, en vooral oude gebouwen grondig te renoveren. Dat kan ook door herbestemming: een oud gebouw met een andere functie omvormen tot een woning. Denk maar aan een school, fabriekshal of klooster. Zo nam architectenburo Oostpool deze Mechelse loods onder handen en toverde hem om tot een moderne loft voor een amateurschilder en kunstverzamelaar. De architect vormde de gesloten loods-doos om tot een half overdekt terras. Zowel de badkamer, slaapkamer als keuken met terras liggen op 2 m hoogte. Andere bijzonderheden zijn de gerecupereerde glaspanelen en de vloer-, muur- en luchtverwarming.

Ontdek hier het project.

Herbestemming van een verouderde hangar in Kampenhout – AUDREYdesign

Ook AUDREYdesign gaf een nieuwe (woon)functie aan een oud industrieel gebouw. Van deze Kampenhoutse witloofhangar uit de jaren ‘70 maakte de interieurarchitect een warme, hedendaagse woning. De hangar kreeg niet alleen nieuwe ramen, deuren, muren en vloeren, de benedenverdieping is helemaal ingericht met het oog op de toekomst: onderhoudsarme zachtgrijze tegels, een stijlvol keukeneiland met een ruime doorgang en een hedendaagse badkamer die uitblinkt in functionaliteit. De grote ramen bieden het geheel een aangenaam, ruimtelijk gevoel.

Ontdek hier het project.

Benieuwd naar de andere projecten? Je kan ze allemaal bezoeken op zondag 29 september tussen 13u en 18u. Opgelet: vergeet je op voorhand niet te registreren op www.mijnthuisopmaat.be.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media