livios logo

Dit speciale huis staat te koop, al moet je het eerst vinden

In de categorie 'Best verstopte huizen' is deze woning uit New Mexico alvast een van de finalisten. De woning is bovenop een rots uit leisteen gebouwd, en bovendien in materialen die identiek ogen met het gesteente. Daardoor is het huis vanop een afstand amper nog te spotten. Enkel een paar ramen verraden dat dit meer is dan slechts een hoop stenen. 


  

De woning werd gebouwd in 1987, maar staat sinds kort te koop. Voor een dikke 500.000 euro mag je deze grotwoning de jouwe noemen. Of het dat al dan niet waard is, dat laten we in het midden.

Zo is er maar één!

Als je een uniek huis wil, boek dan maar alvast je vlucht naar New Mexico. De kans dat je een woning vindt die hier zelfs nog maar een beetje op lijkt, is vrij klein. Langs de buitenkant bestaat de woning een en al uit rots op een paar ramen en deuren na. En ook de ligging - middenin de natuur - is niet bepaald alledaags. 

 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

 

Hedendaagse inrichting

Geef toe, op het eerste zicht lijkt de woning een beetje weg te hebben van het huis van de Flintstones. Maar wanneer we binnenin een kijkje nemen, maakt het gesteente plaats voor een hedendaags interieur. 

Met een grote ontspanningsruimte met open haard, een woonkamer, keuken, luxeslaapkamer en badkamer en zelfs twee logeerruimtes hoeft deze rotswoning absoluut niet onder te doen voor een doorsnee woning.

Het lijkt dus allesbehalve op een echte grot. De muren werden wit geschilderd. Hier en daar komen we verschillende kleuraccenten tegen in het meubilair. En ook aan natuurlijke lichtinval is er geen tekort. Door strategisch geplaatste ramen valt er in elke ruimte een grote portie daglicht binnen. 

Dat uitzicht...

De woning werd bovenop een rots gebouwd. Overdag levert dat een fenomenaal uitzicht van wel honderden meters ver op. Op de verschillende terrassen vind je vast wel een plekje om je ogen eens goed de kost te geven. En eens de zon onder gaat, is het tijd voor een prachtige sterrenhemel. 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/alternatieve-woonvormen/dit-speciale-huis-staat-te-koop-al-moet-je-het-eerst-vinden/