livios logo

Leestip: Bouw stap voor stap je eigen tiny house

Wie ecologisch, hypotheekvrij en met minder spullen wil leven, kan in een tiny house wonen. Architect Jan-Willem van der Male en opruimcoach Noortje Veerman bouwden er zelf een en bundelen al hun tips in een handig doe-boek. 

In een tiny house leef je in alle comfort op een oppervlakte van maximum 50 m². Het minimalistische concept komt overgewaaid van Amerika en doet ook bij ons zijn intrede. In Nederland beheert het koppel van der Male - Veerman het platform de Tiny House Academy. Daarop begeleiden ze een grote groep zelfbouwers met het ontwerp- en bouwproces van hun eigen tiny house. 

Foto Livios
  

Foto Livios
  

Handige bouwplannen

Die praktische tips om zelf aan de slag te gaan, bundelden ze nu ook in het boek ‘Bouw je eigen Tiny House’. Het is een echt doe-boek met uitleg over alle technische uitgangspunten en het hele bouwproces. Zo bouw je stap voor stap je eigen tiny house. Handig daarbij zijn ook de twee bouwplannen die je bij het boek krijgt: eentje voor een vast tiny house, en eentje voor een tiny house op wielen.  

Titel: Bouw je eigen Tiny House - Groots bouwen in het klein
Auteurs: Jan-Willem van der Male en Noortje Veerman
Aantal pagina’s: 236
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045218939
Prijs: 65 euro


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/alternatieve-woonvormen/leestip-bouw-stap-voor-stap-je-eigen-tiny-house/