livios logo

Midden in de bossen schuilt deze parel van een woning

Wonen in bosrijk gebied levert een mooi uitzicht op. Maar deze woning, gelegen in de Canadese bossen, maakt het idyllische plaatje helemaal compleet. De architecten ontwierpen de woning samen met de eigenaar, die beeldhouwer is. En dat levert dit prachtige resultaat op.


  

De woning ligt midden in de natuur in Quebec. Om geen te groot contrast met het groen te creëren, koos het ontwerperstrio voor natuurlijke materialen zoals hout en glas. Op deze manier integreren ze een vorm van tweerichtingsverkeer tussen de woning en de natuur: ze lopen naadloos in elkaar over.

Samenspel van materialen

Zowel voor de binnen- als de buitenkant van de woning gebruikten de ontwerpers twee houtsoorten. Een lichte houtsoort - rode western cedar - en een donkere houtsoort - zwart grenenhout - wisselen elkaar af. Dat geeft een uniek, maar toch simplistisch, uitzicht. Daardoor blijft de nadruk liggen op de groene omgeving.

Hoge glazen ramen zorgen enerzijds voor veel lichtinval, maar anderzijds ook voor een spectaculair uitzicht. Ze creëren het gevoel van een grote ruimte die in harmonie is met de natuur. De binnenmuren zijn wit geverfd, waardoor het groen nog meer tot zijn recht komt.

 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

 

Simpel, maar niet saai

Het interieur is simpel en strak, maar allesbehalve saai. De verschillende leefruimtes lopen moeiteloos in elkaar over. De combinatie van natuurlijke materialen - hout en glas - met de witte muren en bescheiden meubels straalt rust uit. Dé eyecatcher binnenshuis is de zwarte trap die leidt naar de tussenverdieping.

Een stuk van de wand is bedekt met een schubbenachtig profiel uit hout. Die loopt door over de volledige drie verdiepingen. De glazen vloer tussen de verschillende verdiepingen zorgen voor de nodige doorkijk, maar ook het daglicht verspreidt zich zo gemakkelijker doorheen de woning. 

Terras met een uitzicht

De woning heeft in totaal drie verdiepingen. Het resultaat is een elegant én hoog gebouw. De tweede verdieping is uitgerust met een ruim terras en dat levert een panoramisch beeld op. Je wordt getrakteerd op een fenomenaal uitzicht op Lake Trousers, een meer dat - what's in a name - de vorm heeft van een broek. 

 

Bron: Roomed.nl
Architecten: Marie-Claude Hamelin en Loukas Yiacouvakis (YH2)
Foto's: Francis Pelletier


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/alternatieve-woonvormen/midden-in-de-bossen-schuilt-deze-parel-van-een-woning/