livios logo

VIDEO: Leven in een bol op het water

Met de WaterNest 100 krijgt wonen op het water een heel nieuwe betekenis. Vergeet dus dat huisje aan het meer en zet een woonboot maar snel uit je hoofd. Het futuristische design van deze bolvormige woning springt onmiddellijk in het oog. Zowel interieur als exterieur. En mooi meegenomen: dit woonconcept draagt z'n steentje bij tot een beter milieu!

Designer Giancarlo Zema ontwierp de WaterNest 100 in opdracht van EcoFloLife. Dit internationale bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van ecologische gebouwen. De WaterNest 100 past perfect in dat rijtje.

Zelfvoorzienend en recycleerbaar

De WaterNest 100 telt een bewoonbare oppervlakte van 100 m², heeft een diameter van 12 meter en is op zijn hoogste punt 4 meter hoog. Op het dak ligt maar liefst 60 m² aan zonnepanelen. Goed voor zo'n 4 kWp. Dat betekent dat de zonnepanelen voldoende elektriciteit opwekken om alle elektronische apparaten van dit waterhuis te voorzien. 

Een zuiverings- en filtratiesysteem verwerkt het afvalwater en een microventilatiesysteem zorgt op zijn beurt voor de natuurlijke afkoeling van de woning wanneer het buiten warm is. Deze ingrepen maken van de WaterNest 100 een milieuvriendelijke woning. En dat is nog niet alles...

De drijvende woonst bestaat grotendeels uit gerecycleerd hout en een aluminium skelet. Grote ramen zorgen voor voldoende lichtinval, net zoals lichtstraten in het plafond. Het gebruik van deze duurzame materialen maakt de woning voor zo'n 98% recycleerbaar. Goed voor het milieu én duurzaam dus!

 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

 

Design tot in het kleinste hoekje

De WaterNest 100 - die trouwens ook dienst kan doen als bar, restaurant, winkel of atelier - bestaat uit één of twee slaapkamers, een keuken, woon- en/of zitkamer en een badkamer. Het futuristische design wordt van buiten naar binnen doorgetrokken, tot in het meubilair. De bedoeling van de ontwerper? Een warm en tijdloos design.

De meubels bestaan, net als de rest van de woning,  uit gerecycleerde en recycleerbare materialen. Bovendien kan je kiezen uit verschillende designs en kleuren. Al speelt die keuze natuurlijk in op het prijskaartje. En dat is sowieso al geen lachertje...

Kostenplaatje: vanaf 500.000 euro

Wie in een WaterNest 100 wil wonen, mag beginnen rekenen vanaf 500.000 euro. Mag het wat exclusiever en wens je speciale meubels of een aparte inrichting? Dan loopt de prijs al snel op richting het dubbele.

De lotto gewonnen? Begin jouw plekje op het water dan al maar te zoeken. Deze drijvende woonst is geschikt voor meren, rivieren en zelfs de zee. Al zoek je best geen al te ruige waterstromen op natuurlijk.

 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/alternatieve-woonvormen/video-leven-in-een-bol-op-het-water/