livios logo

VIDEO: Wonen op 8 m²? Meer dan dit heb je niet nodig!

Een kamer van acht vierkante meter, meer plaats krijgt een dienstmeisje of au pair in deze Parijse woning niet. Het was dan ook een hele klus voor de designers van architectenbureau KITOKO studio om deze kamer in te richten tot een volwaardig appartement. Want de opdrachtgevers waren duidelijk: de bewoonster van de kamer moet volledig zelfstandig kunnen leven. 

Voor de architecten de kamer onder handen namen, was ze - op een lavabo en elektriciteitsmeter na - volledig leeg. Na de ingrijpende renovatie vind je er alles terug wat je nodig hebt om een normaal leven te kunnen leiden: een bed, tafel, opslagruimte, keuken en badkamer. 

Een Zwitsers zakmes 

De designers haalden hun mosterd bij het Zwitserse zakmes. Dit mes in pocketformaat bevat meerdere hulpmiddelen zoals een handschaar, mesje, schroevendraaier, pincet... en toch neemt het amper plaats in beslag. Dat concept zetten ze met de nodige creativiteit om in een grote multifunctionele wandkast. 

 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

 

Uit en in de kast

De kast bevat meerdere uitschuifbare elementen. Een kledingrek bijvoorbeeld, maar ook een keukentafeltje inclusief stoelen. Een uitschuifbare trap - die trouwens ook dienst doet als boekenkast - leidt naar de slaapkamer die dan weer verstopt zit ín de kast. 

De designers werkten ook een badkamer weg in de kast, compleet met douche en lavabo. Enkel de keuken staat los van de kast en bevindt zich onder het raam. En dat allemaal op slechts 8 m², ongelofelijk toch! Benieuwd hoe dat allemaal in z'n werking gaat? Bekijk het in het filmpje hieronder. 

 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/alternatieve-woonvormen/video-wonen-op-8-m2-meer-dan-dit-heb-je-niet-nodig/