livios logo

Wonen in een speelgoeddoos? Grijp je kans!

Ben jij iemand bij wie het innerlijke kind zo nu en dan tevoorschijn komt? Dan is de Toybox misschien wel een woning voor jou. Deze miniwoonst op wielen heeft met zijn speelse inrichting veel weg van een blokkendoos. Centraal staat een modern design gecombineerd met felle kleuren en ecologische materialen.  

De Toybox bevat alles wat je nodig hebt om normaal een normaal leven te leiden. Om dat voor elkaar te krijgen, moest het ontwerpersduo creatief uit de hoek komen. Héél creatief, want een volwaardige woning inrichten met slechts een oppervlakte van 13 m² is geen sinecure. Maar toegegeven: het resultaat mag er zijn.

Keep it simple

Ontwerpers Frank Henderson en Paul Schultz werkten een jaar lang aan dit minihuisje. Het doel was een plek te creëeren waar je tot rust komt. Niet evident wanneer je een zitkamer, slaapkamer, keuken en badkamer op 13 m² moet stouwen. De sleutel: simpliciteit en creativiteit. 

Om de rust te bewaren, gebruikte het duo lichte en warme materialen zoals hout. De buitenkant kreeg een wat feller kleurenpallet, terwijl vanbinnen pastelkleuren de bovenhand hebben. Ook qua meubilair kozen ze voor een simpel design. Niet te opvallend, maar alles netjes in het gareel. 

 


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  


  

 

Puzzelen maar!

Binnenkomen doe je langs de schuifdeur. Je komt onmiddellijk uit op de zithoek die ook als woonkamer - of logeerkamer - fungeert. Zes verplaatsbare opbergbanken doen er dienst als zitbank, ligbed of zelfs salontafeltje. Dat de zitjes ook opbergers zijn, is mooi meegenomen gezien de opbergruimte beperkt is. 

Ook in de keuken sprongen de ontwerpers creatief om met de opbergruimte. De houten wand waarachter de badkamer schuilt, bevat meerdere kleine opslagruimtes. De legplank boven het aanrecht bestaat volledig uit petieterige bakjes voor kruiden, suiker, bloem en andere kookingrediënten. De keukentafel is uitklapbaar en kan je ook gebruiken als home-office.

De vide boven de badkamer werd ingericht als slaapkamer en is bereikbaar via een verplaatsbare ladder. En ook in de badkamer wordt de ruimte optimaal benut. Zo doet de kraan van de lavabo ook dienst als douchekop. Eventjes loskoppelen, ophangen aan de haak en voila: je hebt een douche!  

43.000 euro

De Toybox werd op wielen gemonteerd en is dus eigenlijk een mobiele woning. Ideaal voor wie de wereld wil ontdekken. Geïnteresseerd? Voor een slordige 43.000 euro ben jij al de trotse eigenaar van deze speelgoeddoos op wielen. 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/alternatieve-woonvormen/wonen-in-een-speelgoeddoos-grijp-je-kans/