livios logo

150 duurzame woningen openen de deuren

Droom je van een energiezuinige en duurzame woning? Maar weet je niet meteen hoe je dit juist aanpakt? Dan is de jaarlijkse Ecobouwers Opendeur de ideale gelegenheid om volop inspiratie op te komen doen.

150 toonvoorbeelden van duurzaam wonen

Zo’n 150 woningen in Vlaanderen en in het Brusselse geven op 5,6, 11, 12 en 13 november hun geheimen prijs.

Foto Bond Beter Leefmilieu
  

Zo’n 150 woningen in Vlaanderen en in het Brusselse geven op 5,6, 11, 12 en 13 november hun geheimen prijs. Nulenergiewoningen, passiefhuizen, bio-ecologische woningen, diepgaande energetische renovaties, noem maar op.

De eigenaars van de woningen zijn ter plaatse en leggen je graag uit wat het verhaal is achter hun woning. Welke isolatiematerialen en technieken hebben ze gebruikt? Met welke personen hebben ze samengewerkt? Waarom kozen zij voor deze manier van duurzaam wonen? Vragen waarop je allemaal een duidelijk antwoord krijgt.

Gratis inschrijven

Helemaal overtuigd? Inschrijven is heel gemakkelijk en doe je gratis op www.ecobouwers.be. Een bezoek aan een van de woningen of bouwwerken neemt ongeveer een à twee uur in beslag. Zo heb je ruim de tijd om je voldoende te informeren en om een praatje te slaan met andere lotgenoten. En dat alles in een gemoedelijke sfeer.

Ecobouwers Opendeur is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu.

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/150-duurzame-woningen-openen-de-deuren/