livios logo

Belg wil duurzamer bouwen (zolang het financieel haalbaar is)

De klimaatproblematiek heeft invloed op de manier waarop we willen wonen. Dat blijkt uit de Real Estate Trust Barometer, een jaarlijks onderzoek bij 1.500 Belgen. 85% wil graag investeren om duurzamer te wonen. Voor de andere 15% is vooral het financiële aspect een probleem.

85% van de Belgen wil graag investeren om duurzamer te wonen.

Foto Getty Images
  

Het onderzoek, gevoerd door PR-bureau Bereal en adviesbureau WES, focust dit jaar voornamelijk op duurzaam wonen: het ‘hot topic’ van dit moment. Dat is het althans voor 85% van de Belgen. Zij beweren bereid te zijn om meer te betalen, om zo hun steentje bij te dragen aan het klimaat.

Duur(zaam)

De overige 15% wil dan weer niets weten van duurzaam en energiezuinig wonen. Niet omdat ze het onbelangrijk vinden, wél omdat het voor hen financieel niet haalbaar is.

Niet te dichtbij

Om alles leefbaar te houden in de stads- en dorpskernen, is niet alleen het duurzame aspect, maar ook compacter en hoger bouwen belangrijk. 58,2% van de ondervraagde Belgen is het daar alvast mee eens. Er is wel één probleem: 73,8% wil niet dat dat gebeurt in zijn voor- of achtertuin…

10 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/belg-wil-duurzamer-bouwen-zolang-het-financieel-haalbaar-is/