livios logo

Bouwbeurs en ecomarkt centraal op EcoFEESTival


  

Foto Kamp C
  

Kamp C, het Antwerps Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, organiseert de vierde editie van het milieuevenement ecoFEESTival. Het domein wordt omgetoverd tot een gezellig festival met tal van activiteiten. Naast informatie over duurzaam bouwen en ecologisch leven is er ook de nodige animatie. Andes, Eva De Roovere en Axl Peleman prijken op de affiche.

Een bouwbeurs en ecomarkt staan centraal op het festival. Je vindt er allerlei info over hernieuwbare energie en duurzame bouwmaterialen: zonnepanelen, warmtepompen, waterrecuperatie, isolatie, ventilatie, windenergie... en over de premies en subsidies die hiervoor bestaan.

Op de ecomarkt zijn standhouders vertegenwoordigd uit de ecologische en natuursector. Topics die zeker aan bod komen op de markt zijn natuur, landschap en klimaat, ecologische initiatieven en producten, composteertips en nog veel meer.

Win dakisolatie

Bij al dat feestgedruis hoort natuurlijk ook wat eten en drinken, héérlijk gezellig genieten van het aanbod hoeve -en streekproducten en fairtrade drankjes.

Kamp C zet die dag ook de deuren open. Iedereen kan vrij een bezoekje brengen aan het infocentrum, waar je de permanente tentoonstelling 'O, is dat duurzaam bouwen' kan doorlopen. Infobrochures over duurzame topics en subsidiemaatregelen kunnen de bezoekers vrij mee nemen. Ook valt er wat te winnen: 75m² dakisolatie ter waarde van 1.200 euro.

Bereken je ecologische woonvoetafdruk

In Casana, de bio-ecologische demonstratiewoning, krijgt elke bezoeker de kans om zijn eigen ecologische woonvoetafdruk te berekenen. Aan de hand daarvan krijg je gepersonaliseerde tips mee om duurzamer te wonen of te bouwen.

Het ecoFEESTival is een klimaatvriendelijk festival. Om dit te bereiken, houden ze de milieu-impact zo laag mogelijk. Het doel is afval vermijden en sorteren, er is een aanbod van lokale hoeve- en streekproducten, het festival gebruikt groene stroom, sensibilisatie over vervoer per fiets... Het ecoFEESTival wordt zo een CO2-neutraal event.

Kamp C nodigt dan ook elke bezoeker uit om zelf haar of zijn steentje bij te dragen door met de fiets te komen.

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/bouwbeurs-en-ecomarkt-centraal-op-ecofeestival/