livios logo

Carehome of The Future: een blik op de zorgwoning van de toekomst

Op woensdag 19 oktober werd in aanwezigheid van minister Jo Vandeurzen, Europees Commissaris John Dali en Sonja Claes, burgemeester van Heusden-Zolder, de eerste steen gelegd van Carehome of The Future, de Zorgwoning van de Toekomst. Dat gebeurde virtueel vanuit Living Tomorrow in Brussel, het project zelf wordt immers gebouwd in Heusden-Zolder.

Levenslang wonen

Zo zal het livinglab er in 2013 uitzien.

Foto Carehome of the Future
  

Na het Huis Van de Toekomst pakt Living Tomorrow nu uit met de Zorgwoning van de Toekomst, gekoppeld aan Bocasa, het grootste living lab in Europa. Deze zorgwoning toont hoe nieuwe technologieën, diensten en producten kunnen ingeschakeld worden in dienst van levenslang wonen.

Antwoord op de vergrijzing

We leven immers steeds langer en de vergrijzing is dan ook één van de belangrijkste thema’s als we het hebben over de woonvormen en -concepten van de toekomst. Daaraan zijn heel wat uitdagingen verbonden op vlak van dienstverlening en zorgkwaliteit, technologie en automatisering, veiligheid, energie, mobiliteit, bouw en architectuur. Op die uitdagingen probeert Carehome of the Future samen met zijn 60 participanten een antwoord te bieden.

Opening in 2013

De officiële opening is gepland in 2013. Vervolgens opent Carehome gedurende drie jaren de deuren voor iedereen die een kijkje wil nemen hoe levenslang wonen er in de toekomst zal uitzien.

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/carehome-of-the-future-een-blik-op-de-zorgwoning-van-de-toekomst/