livios logo

Dit mag niet ontbreken aan onze ideale woning

Naar aanleiding van Batibouw 2016 onderzocht buurtontwikkelaar Matexi waar Belgen het meest belang aan hechten als het gaat om hun woning. Comfort en tijdsbesparing blijken daar van groot belang. Maar toch is dat niet het belangrijkste voor de Belg. Die wilt voornamelijk een eigen parkeerplaats. 

Maar liefst een op de vijf Belgen vindt een eigen parkeerplaats het belangrijkste aan zijn woning. Toch hoeft die parking niet direct voor het huis te liggen. Eerder onderzoek toonde aan dat 82% van de Belgen een aangename woonbuurt wil. Een parkeerplaats voor de deur is daarom niet altijd mogelijk. 

De Belg vindt een eigen parking het belangrijkste aan zijn woning


  

Ook een groot werkblad vinden we van groot belang.

Foto Dovy Keukens
  

Quality time

Op de tweede plaats staat een keuken met groot werkblad (19,3%). “Omdat Belgen vaak een jachtig leven leiden, zijn er erg concrete comfortwensen,” legt Guy Huyberechts van Matexi uit. “Samen koken wordt gezien als quality time. Na een zware dag op het werk en de gebruikelijke files onderweg wil de Belg in alle comfort genieten van de tijd met familie.” 

Geen tijd om te kuisen

Omdat de vrije tijd van de Belg al beperkt is, wil niemand zijn tijd verdoen aan tijdrovende klusjes zoals kuisen. Daarom vervolledigt het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen (16%) de top drie. 

Een toilet op elke verdieping (11,3%), veel stopcontacten (8,8%), een extra grote berging (7,9%) en ingebouwde kasten en kasten op maat (5,5%) vullen het rijtje aan. 

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/dit-mag-niet-ontbreken-aan-onze-ideale-woning/