livios logo

Ga de Brusselse Energie-Uitdaging aan en bespaar 400 euro

Foto Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest daagt alle Brusselaars uit om gedurende zes maanden hun dagelijks energieverbruik aan te passen. Door kleine inspanningen te doen, zijn de voorbije edities grote resultaten geleverd. De gezinnen bespaarden gemiddeld 20% energie of 400 euro, goed voor een verminderde CO2-uitstoot van 1,25 ton.

Liefst 41% van het energieverbruik in Brussel komt van de huisvesting! Reden genoeg voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om actie te ondernemen. Zeker als je weet dat tussen 1990 en 2004 het elektriciteitsverbruik met 50% gestegen is. Meer nog dan een flinke hap uit ons budget heeft de overconsumptie van energie belangrijke gevolgen.

Hoe werkt het? Schrijf je in en verbind je ertoe om via enkele simpele gedragswijzigingen door te voeren. Doof systematisch het licht als je een ruimte verlaat, zet de verwarming een graad lager, neem een kortere douche… Bespaar energie zonder geld te investeren. Tot nu toe zijn 1.800 gezinnen de uitdagingen aangegaan.

Met deze derde editie hebben de organisatoren de formule nog vereenvoudigd. Door je in te schrijven kies je zelf voor een aantal gedragswijzigingen. Dan krijg je de keuze om een aantal gegevens in te vullen en zo je verbruik en dus ook je winst te berekenen. Dit jaar krijg je er nog iets extra bij: een online-minirekenmachine om je CO2-uitstoot te berekenen.

Schrijf je nu via www.energie-uitdaging.be in voor deze uitdaging. Dinsdag 19 februari tussen 20.00 en 21.30 uur vindt de officiële lancering van de derde editie plaats in het bijzijn van de Brusselse minister van Energie Evelyne Huytebroeck. Hier kan je terecht met al je vragen over de uitdaging. Op deze gemoedelijke avond zorgt het Magic Land Theater voor de vrolijke noot. Als afsluiter is er een drink. Plaats van afspraak zijn de Sint-Gorikshallen op het Sint-Goriksplein, vlakbij de beurs. Je aanwezigheid bevestig je via info@energie-uitdaging.be.

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/ga-de-brusselse-energie-uitdaging-aan-en-bespaar-400-euro/