livios logo

ICEchallenge uit de startblokken

Vorige week ging de actie ICEchallenge.be van start. De sensibiliseringscampagne wil concrete voorstellen doen over wat we kunnen ondernemen tegen de opwarming van de aarde.

Duurzaam

Foto Passiefhuis Platform
  

ICEchallenge.be is een initiatief van Passiefhuis-Platform en Plateforme Maison Passive in samenwerking met APERe en Greenchallenge. Bedoeling is in hartje Brussel te sensibiliseren rond de thema’s klimaat, duurzame ontwikkeling en energiezuinig bouwen.

IJsblokken

Op de Kunstberg, dicht bij het Centraal Station werden twee gebouwtjes opgetrokken. Een daarvan is slecht geïsoleerd, het andere is supergeïsoleerd volgens de passiefhuisstandaard. In beide gebouwtjes werd vorige week een ijsblok van 1.300 kg geplaatst. Nieuwsgierigen kunnen de locatie bezoeken of deelnemen aan de ICEchallenge wedstrijd door te raden hoe snel het ijs smelt.

Live

Behalve online is ook ter plekke op de Kunstberg de nodige duiding voorzien. De campagne loopt tot en met 31 mei. Wie niet tot in Brussel geraakt om een kijkje te nemen, kan vanaf 25 april live meekijken op de webstek van de ICEchallenge.

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/icechallenge-uit-de-startblokken/