livios logo

Kris Peeters ontvangt werkstuk duurzaam bouwen op Ecochic

Kris Peeters in het gezelschap van onder meer To Simons (Centrum Duurzaam Bouwen, r)

Foto Centrum Duurzaam Bouwen
  

Vlaams minister-president Kris Peeters was zaterdag te gast bij het Centrum Duurzaam Bouwen in Heusden-Zolder dat met de beurs Ecochic haar vijfjarig bestaan vierde. Hij nam er het werkstuk 'Vlaanderen in de steigers' in ontvangst en belichtte er terloops het ambitieuze Vlaamse energierenovatieprogramma.

"Interessant werkstuk"

Aan de zogenaamde transitieagenda 'Vlaanderen in de steigers' hebben honderden partijen meegewerkt. Ze doen er aanbevelingen in over duurzaam wonen en bouwen. De minister-president noemde het een "interessant werkstuk" omdat het onder meer een langetermijnvisie presenteert. Hij gaat nu na wat de mogelijkheden van dit document zijn in de Vlaamse regering.

10 miljoen euro voor betere isolatie

Terloops belichtte Peeters ook enkele initiatieven van de Vlaamse regering op vlak van duurzaam bouwen. Zo heeft hij onlangs 10 miljoen euro voorzien "voor een ambitieus, maar realistisch energierenovatieprogramma dat tegen 2020 het Vlaamse woningpark op vlak van vooral isolatie aanzienlijk vooruit zal helpen."

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/kris-peeters-ontvangt-werkstuk-duurzaam-bouwen-op-ecochic/