livios logo

Slechte bereikbaarheid steeds grotere afknapper

Time is money. Dat beseffen we steeds meer. Een goed bereikbare woning is vandaag goud waard. De tuin en de vierkante meters, die verdwijnen wat meer op het achterplan. Dat blijkt althans uit cijfers van vastgoedspecialist Century 21. Zo zou de Belg gerust 20 % meer willen investeren in een woning dichtbij het werk en het openbaar vervoer.

Drie op de tien woningen in ons land geraken volgens de vastgoedspeler moeilijk aan de man omdat de ligging minder ideaal is.


  

File is deal breaker

200 à 300 kilometer file op de Belgische wegen, het is tegenwoordig dagdagelijkse kost. Voor velen lijkt de almaar langere verplaatsing naar thuis te zwaar door te wegen. De Belg is zelfs bereid om tot een vijfde – zo’n 50.000 euro – meer te betalen voor een woning die hoog scoort qua woon-werkverkeer, lezen we via Trends.

De ontwikkelingen op basis van de vastgoedtransacties in 2016 zijn dan ook duidelijk, valt te horen bij Isabelle Vermeir van Century 21. Vlot rijden naar het werk, maar ook nabije scholen en winkels staan hoog op het verlanglijstje. Drie op de tien woningen in ons land geraken volgens de vastgoedspeler moeilijk aan de man omdat de ligging minder ideaal is. In Vlaanderen is dat zelfs vier op de tien.

Een kwartiertje file per dag is nog aanvaardbaar, maar dertig minuten al heel wat minder, blijkt uit een analyse van 182 vastgoedkantoren. Meer betalen voor de ligging blijkt bovendien niet alleen in de stad een trend te zijn, maar ook in steeds meer gemeenten.

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/slechte-bereikbaarheid-steeds-grotere-afknapper/