livios logo

"Vlot woon-werkverkeer steeds belangrijker voor kopers"

Een vlotte verbinding met de werkplek is steeds vaker doorslaggevend als we onze woonplaats kiezen. Dat is de conclusie van een rondvraag onder de makelaars van vastgoedorganisatie Century 21.

'Afstand' krijgt andere invulling

"Meer dan eens blijkt de ideale woning dan ook buiten de radius te vallen die ze zelf op voorhand hadden voorzien", zegt Century 21.

Foto Century 21
  

"Uiteraard heeft de afstand tot het werk altijd al een rol gespeeld", klinkt het bij Century 21. "Maar we zien nu dat kandidaat-kopers niet langer puur in kilometers denken, maar ook rekening gaan houden met andere factoren zoals een vlot traject, de nabijheid van toegangswegen naar autostrades en een goede verbinding met het openbaar vervoer."

Kilometers versus reistijd

De vastgoedorganisatie meldt dat hun doorsnee bereid is om dagelijks tussen de 10 en 30 kilometers af te leggen naar het werk. "Maar bij een rustige reisweg of een woning dicht bij een belangrijke verkeersader, mag dat aantal kilometers hoger liggen. 50 of zelfs 100 kilometer pendelen, is dan geen probleem. Kopers redeneren niet langer enkel in kilometers."

Bekijk het hele plaatje

Als je op zoek bent naar een huis of een stuk bouwgrond is het dus belangrijk dat je je niet beperkt tot een bepaalde afstandsradius, maar het hele plaatje bekijkt. "De meeste vragen aan onze makelaars gaan over nabijheid van toegangswegen naar autostrades en het beschikbaar openbaar vervoer in de ruimere omgeving van de toekomstige woning. Meer dan eens blijkt de ideale woning dan ook buiten de radius te vallen die ze zelf op voorhand hadden voorzien."

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/vlot-woon-werkverkeer-steeds-belangrijker-voor-kopers/