livios logo

Win een rondleiding in Carehome of the Future

Twee uur lang de toekomst inkijken samen met Livios. En wees gerust: er komen geen toestanden met waarzeggers aan te pas. Wij nodigen jou als Livios-lezer uit om samen met ons Carehome of the Future te ontdekken tijdens een interactieve rondleiding. Een primeur, want de deuren zijn pàs open voor het grote publiek.

De Zorgwoning, met centraal de interactieve tafel.

Foto Carehome of the Future

De WoonZorgkamer.

Foto Carehome of the Future

Voorsmaakje

Carehome of the Future is een open innovatiecenter rond zorg, wellness, comfort en gezondheid. "We willen tonen hoe het aspect 'zorg' er binnen vijf à tien jaar kan uitzien", aldus Katleen Roosen. Wij kregen alvast een kort voorsmaakje van de rondleiding. Na een algemene voorstelling is de eerste stop de Zorgwoning van de Toekomst. Deze woning bootst een thuissituatie na. Het interieur is strak en modern, niet meteen de trefwoorden die je associeert met de zorgwereld.

Voorsprong van vijf à tien jaar

Ook van de partij: allerlei snufjes zoals een interactieve tafel, die de gezondheidstoestand van de bewoners opvolgt. "Toch is dit geen sciencefiction", nuanceert Willem-Jan Jacobs. "80 % van wat je hier ziet, is marktrijp. Het zijn innovaties die binnen enkele jaren op grote schaal beschikbaar zullen zijn. Deze woning loopt in dat opzicht zo'n vijf à tien jaar voor. Het is ook de bedoeling dat ze in beweging blijft, ze zal door de jaren veranderen, meegroeien met de nieuwste evoluties."

Interactieve wand

De volgende haltes op de rondleiding zijn een gang van een woonzorgcentrum en de Woonzorgkamer van de Toekomst. "De gang is de logistieke kant van het verhaal", aldus Roosen. "Hoe gebeurt het bevoorradingsproces? Hoe gaat de verdeling van de medicatie in zijn werk?" De Woonzorgkamer toont dan weer hoe een woongelegenheid er in de toekomst kan uitzien. "Met gepersonaliseerde toegangscontrole, een interactieve wand met gebarenherkenning, een luidsprekersysteem boven het bed ..."

Feedback welkom!

De Apotheek van de Toekomst is de afsluiter. "Ook hier willen we nieuwe concepten toetsen", vertelt Roosen. "Wat werkt? Wat niet? Want Carehome of The Future is niet dé visie op de toekomst. Het is niet dat wij zeggen: zo zal en moet het zijn. Wij en de deelnemende bedrijven willen op deze manier onze visie voorstellen, maar het mooie is dat iedereen natuurlijk zijn eigen mening heeft. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar de feedback tijdens de rondleidingen. Ook naar die van de Livios-lezers. Wat vinden zij goed? Wat zien zij helemaal niet zitten?"

Waarom wil jij gaan?

Wij waren in elk geval onder de indruk van Carehome. Zegt zo'n rondleiding jou ook iets? Zin om zelf de interactieve tafel en wand uit te testen? Wij schenken aan twaalf lezers een gegidste rondleiding weg. Stuur een mailtje naar redactie@livios.be met je naam en adresgegevens. Laat ons kort weten waarom we jou zouden moeten kiezen! De winnaars worden volgende week bekendgemaakt. Afspraak op dinsdag 22 oktober om 10 uur aan Carehome of the Future in het Limburgse Bolderberg. *** Deze wedstrijd is afgelopen.

10 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/win-een-rondleiding-in-carehome-of-the-future/