livios logo

Woonzorgcentrum van de toekomst krijgt vorm

De ruwbouwwerken (boven) zitten erop. Alweer een stap dichter bij het einddoel (onder).

Foto Carehome of the Future
  

8 maanden na de eerste steenlegging, zitten de ruwbouwwerken van het Woonzorgcomplex Van De Toekomst erop. Het project in het Limburgse Bolderberg wil een antwoord bieden op hoe het aspect 'zorg' er in de toekomst zal uitzien.

Het nieuwe woonzorgcomplex bestaat uit drie delen: de Zorgwoning van De Toekomst (1), de serviceresidentie BoCasa (2) en een kinderdagverblijf (3, nog te bouwen). BoCasa omvat 64 rusthuisbedden en 43 serviceflats, met daarin de laatste snufjes en technologieën.

Blik op de toekomst

Die nieuwigheden zijn praktijkvoorbeelden die voortvloeien uit de Zorgwoning van de Toekomst. Deze demonstratieruimte toont hoe de rusthuiskamer, serviceflat en ook apotheek van de toekomst eruit zal zien. Die invulling hangt in grote mate af van de inbreng van de verschillende partners. Een 40-tal bedrijven denken in werkgroepen na over hoe het thema 'zorg' in de toekomst kan worden ingevuld. Deze synergie leidt tot nieuwe inzichten en aangepaste producten, die als het ware 'getest' worden in BoCasa.

Zorg integreren

Maar de opzet is veel breder. "Hoe kan je zorg deel laten uitmaken van de maatschappij, want nu is dat aspect erg geïsoleerd. Hoe vertaal je dat naar een woon- en leefomgeving? Dit centrum staat niet los van Bolderberg, maar moet er zoveel mogelijk deel van uitmaken", klinkt het. "Samen met onze partners ontdekken én vormen we de toekomst van de zorg."

Mei 2013

Hoe die toekomst eruit ziet? Het antwoord krijg je op 1 mei 2013 in Bolderberg. Dan worden de gebouwen opgeleverd.

11 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/duurzaam-en-levenslang-wonen/woonzorgcentrum-van-de-toekomst-krijgt-vorm/