livios logo

Discoballetje gooien in de dressing: sporthal wordt luxeappartement

Een tijdje geleden zetten we al enkele interessante herbestemmingen in de kijker, maar deze transformatie is wel heel straffe kost. Het New Yorkse designteam The Apartment toverde een oude sporthal van 4.500 vierkante meter om tot een luxueus appartement. Weg basketbalveld en looppiste, welkom 5 slaapkamers en home cinema. Wij geven je een virtuele rondleiding.

Foto The Apartment
  

Foto The Apartment
  

Dit was de niet bepaald veelbelovende beginsituatie: een oude, muffe sporthal ...

Foto The Apartment
  

... die nu is omgedoopt tot The Great Room. En die naam heeft het zeker niet gestolen met zijn 9 meter hoog plafond. Sommige elementen zoals de houten balken onder het plafond en de vloer werden behouden. Deze Great Room is het visitekaartje van het appartement en het centrale punt tussen de verschillende kamers en verdiepingen.


  

Zo leidt één deur tot de zeer ruime dressing...mét discobal. Uit een blik op de schoenenrekken kan je alvast één conclusie trekken: de bewoners houden van identieke witte badslippers. Heel erg veel zelfs. Op de foto rechts zie je een stuk van de kinderslaapkamer. De basketvloer inclusief belijning is een vette knipoog naar de vorige functie van het pand.


  

Terug in The Great Room, brengt de trap ons naar de riante keuken. Groot genoeg - om in de sportsfeer te blijven - een heel voetbalteam uit te nodigen voor een etentje. De 7,5 meter lange keuken is uitgerust met 10 kookzones, 2 ovens en 2 koelkasten. Over vuile borden hoef je je geen zorgen te maken dankzij de 2 vaatwassers.

pièce de résistance is misschien wel deze indrukwekkende home cinema. En het volume mag gerust volledig open: de kamer is volledig geluidsdicht.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/ver-bouwen-kopen-of-huren/discoballetje-gooien-in-de-dressing-sporthal-wordt-luxeappartement/